Oprea: Guvernul a aprobat prorogarea termenului pentru proiectele depuse prin Programul AGRI-FOOD

| 17 noi, 17:55

Guvernul a aprobat prorogarea termenului pentru proiectele depuse prin Programul AGRI-FOOD, care prevăd o primă de capital până la 15% din valoarea cifrei de afaceri, nu mai mult de 120.000 de euro, pentru companiile din domeniul industriei agroalimentare, a declarat, joi, ministrul Economiei, Radu Oprea.

"Au depus şi au fost selectate 3.664 de proiecte, 162 de companii nu au depus raportul solicitat la timp. (...) Vorbim despre companii cu capital românesc. Noi trebuie să facem toate eforturile, din partea guvernamentală, pentru a susţine aceste companii, care înseamnă locuri de muncă în România. Înseamnă, pe de o parte, beneficiari şi, pe de altă parte, furnizori, într-un lanţ de aprovizionare şi de valoare adăugată în România. Trebuie să sprijinim aceste companii, astfel încât să poată să îşi ducă programul şi proiectul la finalitate", a afirmat Oprea, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Cabinetul Ciolacu a aprobat joi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la completarea OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.
"Mecanismul european de finanţare sprijină firmele afectate de situaţia COVID-19 şi de războiul din Ucraina prin acordarea de fonduri pentru capital de lucru. Prin ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi de Guvern, se prelungeşte termenul iniţial de 180 de zile de la virarea grantului în contul beneficiarilor până la 24 noiembrie, inclusiv, termenul până la care beneficiarii schemei de ajutor de stat pot depune unele documente. Astfel, Guvernul vine în sprijinul antreprenorilor români care au investit, cu încredere şi curaj, în economia românească într-o perioadă cu multiple crize şi provocări', se susţine în comunicat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ