Oprescu: 10.000 de oameni vor putea fi adăpostiţi în taberele de sinistraţi din Capitală

| 28 aug, 2013

Aproximativ 10.000 de sinistraţi vor putea fi adăpostiţi în cele 12 şcoli din Capitală, în apropierea cărora vor fi forate puţuri de apă potabilă de mare adâncime, a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Puţurile sunt necesare pentru că trebuie să ai sursă independentă de apă, care merge cu generator şi cu pompă, pentru că alături de Centrul de Management al Dezastrelor trebuie să am locurile pentru sinistraţi dacă se întâmplă ceva rău. Lucrăm acum pe reacţia rapidă, în sensul de a avea utilaje grele pentru a da pietrele la o parte, răspunsul medical - locurile unde se montează spitalele de campanie mobile în trei sferturi de oră, alături de Armată şi de celelalte structuri cu atribuţii în caz de dezastru. După socoteala noastră, sunt aproape 8.000 -10.000 de oameni în cele 12 şcoli. Este vorba în primul rând de şcolile ale căror săli de sport au fost refăcute şi care au capacitatea asta. Acolo ducem paturi de campanie, pături şi trusele de supravieţuire. Mai mult decât atât, băieţii de la IT lucrează acum la modul de a informa populaţia, fără curent electric, prin unde radio, de a informa prin câteva ecrane speciale, aşezate pe sectoare", a explicat Oprescu, citat de Agerpres.

Consilierii municipali au aprobat, miercuri, în şedinţă, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici privind forarea a 12 puţuri de apă potabilă de mare adâncime, ca parte integrantă a taberelor de sinistraţi ce vor fi create în incinta unor şcoli, în caz de calamităţi naturale, în baza Protocolului semnat de Primăria Capitalei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului, puţurile vor fi forate în incinta a 12 şcoli, câte două în fiecare sector, în vederea asigurării unor surse de apă potabilă independente pentru sinistraţi. Acestea vor fi forate la o adâncime de 170 de metri, echipate cu pompe submersibile şi folosite ca sursă de apă potabilă în taberele de sinistraţi care vor fi amenajate în incinta sălilor de sport ale şcolilor, dar şi ca sursă de apă potabilă pentru restul populaţiei. Suprafaţa terenului ocupat, aflat în proprietatea primăriilor de sector, este redusă şi se respectă zona de protecţie sanitară.

Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la trei luni, iar etapele principale sunt realizarea organizării de şantier, execuţia lucrărilor de forare a celor 12 puţuri şi echiparea acestora cu pompe submersibile. Valoarea totală a investiţiei este de 2,3 milioane lei, inclusiv TVA.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ