Oprescu îl sperie iar pe Antonescu

| 20 dec, 2013

Primarul general al Bucureştiului este în continuare unul dintre cei mai de încredere oameni politici din România, cotat cu mult peste liderul PNL. Coşmarul care îl sperie cel mai mult pe Antonescu este scenariul în care acesta nu va prinde nici măcar turul doi. Intrarea în cursă a lui Oprescu, alături de alţi candidaţi puternici s-ar putea să-l facă pe Antonescu prizonierul electoratului PNL care nu trece de 20%.

Crin Antonescu nu prea are parte de linişte. Visul său de a deveni preşedinte al României se transformă pe zi ce trece într-un coşmar. După prăbuuşirea în sondaje, după acreditarea ideii ca Mugur Isărescu ar putea candida la prezidenţiale, Antonescu mai primeşte o veste proastă, de această dată din partea primarului Capitalei.

Într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, Sorin Oprescu a avut o declaraţie interesantă prin care a lăsat o portiţă deschisă unei eventuale candidaturi a sa la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului viitor. „N-am spus niciodată că mă gândesc, că particip sau că nu particip (la alegerile prezidentiale - n.n.). Am spus întotdeauna că am de dus ceea ce am de dus în spate. Dacă se va pune această problemă peste luni de zile, voi vedea. Dacă nu, nu!", a afirmat joi Oprescu la Adevarul live. Prin urmare, Sorin Oprescu nu exclude o candidatură la prezidenţiale, ceea ce înseamnă că duelul pentru funcţia cea mai înaltă în stat se anunţă, aşa cum sugerează deja mulţi analişti şi oameni politici, unul foarte tensionat.

Până la mijlocul acestui an, Crin Antonescu părea câştigătorul natural al alegerile prezidenţiale. Era candidatul oficial al USL, avea în spate două partide puternice, opoziţia era la pământ, iar la orizont nu se profila niciun alt contracandidat serios. După vacanţa de vară, liderul PNL a schimbat strategia. Fie prost sfătuit, fie animat de gândul că ar putea câştiga prezidenţialele şi singur, fără sprijinul PSD, într-o strategie menită să aducă PNL în postura de pricipal partid al României în 2016, Crin Antonescu şi anturajul său au făcut o seride mişcări greşite care i-au adus în situaţia de astăzi. Depăşit chiar şi de Traian Băsescu în sondaje, cu un PSD tot mai nedumerit şi prin urmare tot mai ostil în contextul atacurilor sale la adresa social-democraţilor, gata să rupă USL şi să bată palma cu Băsescu, liderul PNL pare să fi pierdut orice şansă reală de a ajunge preşedinte.

În această atmosferă, anunţul lui Sorin Oprescu a căzut cum nu se putea mai prost pentru Antonescu. Primarul general al Bucureştiului este în continuare unul dintre cei mai de încredere oameni politici din România, cotat cu mult peste liderul PNL. Coşmarul care îl sperie cel mai mult pe Antonescu este scenariul în care acesta nu va prinde nici măcar turul doi. Intrarea în cursă a lui Oprescu, alături de alţi candidaţi puternici s-ar putea să-l facă pe Antonescu prizonierul electoratului PNL care nu trece de 20%. Ceea ce este o veste foarte proastă în condiţiile în care 20 de procente vor fi insuficiente pentru turul doi. Sorin Oprescu ar putea candida independent sau sprijinit, de exemplu, de PSD. În cazul în care ar candida independent, ipoteza unui tur 2 în care să se califice Oprescu şi un candidat PSD ar pune capăt definitiv carierei politice a lui Antonescu.

Jocul său de poker politic dus de fiecare dată la extrem a provocat deja pagube semnificative şi lui personal şi USL-ului. Din favoritul tuturor, Antonescu a ajuns astăzi în postura de a gâfâi din greu pentru a intra în cursa prezidenţiale. Toate acestea, adăugate peste faptul că Antonescu nu a prezentat până acum nici un proiect de ţară şi nici nu a schiţat măcar liniile directoare ale unui program prezidenţial credibil fac din candidatura sa subiectul unui studiu clasic despre cum să nu pregăteşti o candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2013
mariana
Exact asa gandesc si eu ca se intampla cu d.nul Antonescu si PNL-ul sau, care a avut niste miscari extrem de proaste in ultima vreme si prea siguri pe ei. Pacat pentru PNL dar si pt. Antonescu, s-au jucat cu sansa reala pe care o aveau, evident ca premierul le-a inteles jocul.
21 dec, 2013
crista
„ După vacanţa de vară, liderul PNL a schimbat strategia.” ...deci intrebarea e ce a facut in vacanta ?parca a fost in amerca ...si imediat dupa vacanta a fost singur la basescu...nu trece mult si apare declaratia naucitoare ca „bine inteles ca l*ar pune pe basescu premier”!cumva asta a fost conditia pentru a fi acceptat si odata ce a fost de acord de a i se garanta presedentia de mai noua inalta poarta?numai sa nu pateasca si el ca ala ,cu centrimetri lipsa din nascare,care prinsese si el „pestisorul de aur” ! l*a rugat sa i*o faca pina in pamint si s*a trezit fara picioare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ