Oprescu: În perioada următoare încep lucrările la patru pasaje din Capitală

| 24 iul, 2013

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri că, în perioada august-septembrie, încep sau reîncep lucrările la pasajul suprateran Mihai Bravu, pasajele subterane Piaţa Presei Libere şi Piaţa Sudului, iar până la sfârşitul anului, şi la pasajul denivelat suprateran Grigorescu-Splai Dudescu.

"În perioada imediat următoare, august - septembrie, încep alte trei lucrări mari în Bucureşti, respectiv reîncep lucrările la pasajul suprateran Mihai Bravu şi pasajele subterane Piaţa Sudului şi Piaţa Presei Libere", a spus Sorin Oprescu, într-o conferinţă de presă în care a prezentat şantierele deschise în Capitală.

Primarul general a precizat că, înainte de sfârşitul anului, sunt programate să înceapă lucrările şi la cel de-al patrulea pasaj, respectiv cel denivelat suprateran care va traversa Dâmboviţa "Grigorescu - Splai Dudescu, informează Mediafax.

În ce priveşte reînceperea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu, Oprescu a spus că în 13 iunie au fost deschise ofertele firmelor care au participat la procedura de atribuire a contractului pentru continuarea şi finalizarea acestui obiectiv, după ce în decembrie 2012 a fost reziliat contractul cu firma Romstrade.

"Noul contract va avea termen de finalizare de maxim 15 luni de la data începerii lucrărilor", a precizat Oprescu.

În cazul pasajului de la Piaţa Sudului, primarul general a spus că a fost organizată licitaţia de atribuire, în prezent fiind analizate ofertele primite pentru atribuirea contractului de execuţie, iar la pasajul de la Piaţa Presei Libere lucrările pot fi începute imediat ce va fi adoptat planul urbanistic zonal al zonei.

Oprescu a adăugat că în cazul pasajul Grigorescu-Splai Dudescu, la sfârşitul lunii iulie municipalitatea "devine proprietar al întregului tronson pe care va apărea bulevardul", iar imediat după lucrările la fundaţia carosabilului pot fi începute.

"Înainte de sfârşitul anului sunt programate să înceapă lucrările la pasajul denivelat suprateran ce va traversa Dâmboviţa, dar în aceeaşi suprafaţă se va executa şi un pod la nivelul solului care să faciliteze legăturile între acest segment al inelului median şi Splaiul Indepenedenţei", a precizat Oprescu.

Tot legat de acest obiectiv, primarul Capitalei a spus că Bulevardul Nicolae Grigorescu va fi lărgit la trei benzi pe sens şi trotuarele vor avea cinci metri, iar la intersecţia acestui bulevard cu Splai Dudescu urmează să fie construit pasajul suprateran, care va avea două benzi pe fiecare sens şi un scuar median de 12 metri, urmând ca în lateralele acestui pasaj să fie construite, la nivelul solului, două poduri cu câte trei benzi pe sens.

În ce priveşte cele cinci bulevarde aflate în lucrări, Oprescu a spus că pe artera Buzeşti-Berzei-Uranus lucrările sunt finalizate în proporţie de 80 la sută, fiind un decalaj de trei săptămâni cauzat de "ploile abundente din primăvară-vară". Primarul a precizat că acestea trebuiau finalizate la sfârşitul lunii iulie, dar termenul va fi amânat cu aproximativ trei săptămâni. În cazul tronsonului Camil Ressu-Nicolae Grigorescu, stadiul lucrărilor este finalizat în proporţie de 60 la sută, fiind reabilitate atât carosabilul, cât şi trotuarele.

"Au fost realizate piste pentru biciclişti şi locuri de parcare, iar linia de tramvai a fost realizată cu o soluţie ce va permite parcurgerea rapidă de către vehiculele speciale, Salvare, Pompieri, Poliţie, dar nu şi pentru autoturisme", a mai spus Oprescu.

În ceea ce priveşte lucrările de pe Bulevardul Aerogării, Oprescu a spus că au fost finalizate lucrările de reabilitare a drumului şi a liniei de tramvai, iar în perioada imediat următoare vor începe lucrările la parcarea din nordul Capitalei, între Bulevardul Aerogării şi strada Graţioasă.

Primarul a adăugat că şi pentru şantierul din Şoseaua Iancului şi Pantelimon au început lucrările, la jumătatea lunii iunie, scopul fiind reabilitarea a două artere majore ale Capitalei, pentru asigurarea legăturii între inelul principal al oraşului şi drumurile DN 2, DN 3 şi autostrada A2.

De asemenea, Administraţia Străzilor continuă lucrările de semnalizare pe orizonatală şi verticală pe mai multe artere, printre care Lascăr Catargiu, Splaiul Unirii, Şoseaua Alexandriei, Bulevardul Ghencea - Calea Giuleşti. Marcajele rutiere pe bulevardele Magheru şi Nicolae Bălcescu au fost terminate, pe Şoseaua Chitilei sunt finalizate aproximativ 85 la sută, iar pe Bulevardul Kiseleff şi pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, aproximativ 75 la sută.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ