Oprirea producţiei Ford Craiova trimite 3.500 de oameni acasă

| 26 sep, 2013

O bună parte dintre furnizorii din România ai Ford care depind de un singur client (Ford) şi-a oprit producţia pe perioada în care fabrica de vehicule a sistat temporar producţia, scrie Gazeta de Sud.

Peste 1.000 de oameni sunt trimişi acasă de furnizorii de componente auto, iar, dacă îi adăugăm şi pe cei de la Ford, rezultă 3.500 de persoane. Decizia Ford Craiova de a opri temporar producţia de vehicule în Bănie afectează, cum era de aşteptat, şi producţia furnizorilor care lucrează pentru realizarea vehiculului B-Max. Cei care fac componente pentru Fabrica de Motoare nu sunt afectaţi. Ford a oprit temporar producţia vehiculului B-Max de pe 20 septembrie şi până pe 4 octombrie, urmând ca în luna octombrie să se producă vehicule doar zece zile lucrătoare, scrie gazeta de sud.

Mulţi dintre furnizorii de la Craiova ai Ford figurează în bilanţurile contabile cu mai puţini angajaţi decât cei care prestează, efectiv, pe platforma industrială a Craiovei. Explicaţia este aceea că firmele care fac diverse componente auto pentru Ford nu au angajat direct personal în număr mare, ci mulţi oameni au fost plasaţi de agenţi de muncă temporară. Acei oameni au contracte de muncă pe perioadă determinată de una, trei, şase luni şi furnizorul pentru care prestează servicii aceşti oameni poate foarte uşor să se debaraseze de ei. În ultimul an, oricum, numărul persoanelor plasate prin agenţii de muncă temporară s-a diminuat considerabil, potrivit unor surse avizate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ