Opt proiecte au fost depuse pentru amenajarea esplanadei Parlamentului

| 02 oct, 2013

Un juriu format din reprezentanţi ai Academiei Române, Uniunii Arhitecţilor şi ai Uniunii Artiştilor Plastici urmează să selecteze pe 11 octombrie trei proiecte din cele opt depuse pentru amenajarea esplanadei din faţa Palatului Parlamentului.

Din juriul care va selecta proiectele pentru amenajarea esplanadei mai fac parte reprezentanţi ai Facultăţii de Urbanism, Registrului Urbaniştilor, Asociaţiei Studenţilor Arhitecţi şi Urbanişti din Universitatea 'Ion Mincu', Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Camerei Deputaţilor.

'Am aşteptat cu foarte mari emoţii aceste proiecte, care, spre surprinderea noastră, sunt extrem de echilibrate şi foarte interesante. Dacă vreţi, sunt şi foarte diferite şi foarte unitare în acelaşi timp. Unul dintre proiecte este o idee mai veche, de prin anii 90, în care se vroia ascunderea Casei Poporului, ceea ce nu aş fi subscris în perioada respectivă, şi sunt altele în care se propune o deschidere extrem de mare vizavi de Palatul Parlamentului pentru cetăţeanul de pe stradă, care este un lucru mai mult decât salutar', a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, preşedintele Comisiei pentru analizarea proiectelor, prof. univ. dr. Gheorghe Bălăşoiu.

El a mai precizat că se încearcă 'umanizarea' spaţiilor Palatului Parlamentului.

'Unele proiectele păstrează din gardul din faţă. Este foarte interesant şi se doreşte o deschidere înspre stradă. (...) Se doreşte să se deschidă spre zona de eveniment. Bucureştiul nu are o zonă dedicată evenimentelor', a arătat Bălăşoiu.

Cele opt proiecte, printre care se numără şi unul care aparţine unei firme străine, au fost expuse în holul de la nivelul P al Palatului Parlamentului. 

În analiza sa, juriul va avea în vedere şi rezultatele votului popular exprimat pe site-ul Camerei Deputaţilor, www.cdep.ro.

Autoritatea contractantă nu va încheia un contract de servicii cu câştigătorul concursului, iar după jurizarea soluţiilor/proiectelor se vor acorda următoarele premii: premiul I - 10.000 lei, premiul II - 7.500 lei, premiul III - 3.000 lei, se precizează pe site-ul Camerei.

Aceeaşi sursă arată că lucrările premiate devin proprietatea Camerei Deputaţilor, care îşi rezervă dreptul de folosinţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ