Orașul SECRET de sub Sarmizegetusa, între mister și legendă

| 05 iun, 2014

Potrivit adeptilor teoriilor conspiratiei, dacii ar fi „sculptat” muntii si ar fi ascuns mai multe bogatii in subsol, la o adancime de aproximativ 8 metri.

 

Mai multe cercetări secrete, derulate de oameni de știință români, în anii ’90, ar fi evidențiat faptul că și sub alte așezări dacice de pe teritoriul țării noastre s-ar ascunde „ansambluri arhitectonice” bogate în aur și alte elemente dacice, dar și cu multe elemente anterioare civilizației dacilor, scrie dcnews.ro.

 

În 2001, generalul de divizie în retragere, Vasile Dragomir, a declarat pentru presa centrală că în zona Vârtoape, din Teleorman, pe o suprafață de 4 km pătrați, au fost descoperite 75 de gropi conice, de dimensiuni diferite, precum și incinte paralelipipedice, modificate de mâna omului, care comunicau între ele, dar și cu platoul de deasupra prin drumuri antice.

 

De la aceste incinte pleacă mai multe tuneluri spre munții din apropiere, unele prăbușite parțial, iar un singur tunel ajunge la sanctuarele de la Sarmizegetusa Regia, unde au fost, de asemenea, detectate incinte subterane.

 

„Vreau să subliniez că, în urma măsurătorilor noastre, a rezultat că, în zona Vârtoape și în imediata apropiere, se afla vestigiile cele mai importante ale complexului, inclusiv sanctuare, construcții cu o vechime mai mare decât cele de la Sarmizegetusa”, declara, la vremea respectivă, generalul Vasile Dragomir.

 

Centrul complexului ar fi chiar orasul subteran și suprateran de la Vârtoape, de dimensiuni mult mai mari decât cel de la Sarmizegetusa Regia. De aceste tuneluri secrete localnicii nu ar fi strâini și, de aici, legendele.

 

Zvonurile s-au amplificat în momentul în care în zona și- au făcut apariția echipele de la BBC și Discovery, care au scanat împrejurimile, folosindu-se de sateliți și de tehnologia numita LIDAR.

 

Deocamdată, orașul și tunelurile secrete sunt doar o legendă, neconfirmată de cercetările arheologice, însă oamenii de știință nu exclud posibilitatea existenței lor și nici faptul că rușii au scanat zona, în primii ani după Revoluție.

 

 

Sursă: cultural.bzi.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ