Orele de religie sunt OPŢIONALE pentru elevi

| 27 ian, 11:42

Ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu, a declarat că decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea obligației de a face cerere pentru a nu participa la ora de religie nu poate fi aplicată retroactiv, astfel încât aceasta va intra în vigoare din septembrie 2015.

Ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu, a afirmat luni că ministerul pe care-l conduce și unitățile de învățământ vor avea obligația să treacă religia în programa școlară ca materie opțională pentru elevi doar începând din anul școlar 2015-2016, scrie reporterntv.ro.

În consecință, elevii care nu au făcut cerere în septembrie 2014 că nu doresc să participe la orele de religie vor merge în continuare la aceste cursuri până la sfârșitul anului școlar actual.

Citește și: Părinţii sunt revoltaţi: Homosexualitatea, în programa grădiniţelor


„Conform legii, hotărârea Curții Constituționale intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial, dar nu poate produce efecte retroactiv. Drept urmare, din septembrie 2015, orele de religie sunt obligatorii pentru Ministerul Educației și pentru școli și opționale pentru elevi.
Deci, în noul an școlar, elevii vor trebui să facă opțiuni cu privire la participarea la orele de religie. Diferența față de anul trecut este că atunci au făcut opțiuni în care au precizat în mod expres cei care nu vor să facă religia, iar de anul viitor vor face opțiuni cei care vor să facă religia”, a declarat ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ