PĂMÂNTUL, 'vizitat' de cel mai mare asteroid din ultimele secole

| 10 oct, 10:38

Cel mai mare asteroid care trece prin apropierea Pământului în ultimele secole va intra în această seară în orbita Lunii. Corpul ceresc a fost botezat: 8.6.6.6.6.

Asteroidul călătoreşte prin spaţiu cu o viteză de peste 64.000 de kilometri pe oră. Potrivit Digi24, specialiştii de la NASA au confirmat existenţa asteroidului, despre care spun că este de 15 ori mai mare decât oricare alt corp ceresc pe care îl monitorizeză în prezent (3200 de metri diametru). Se estimeaza ca masoara aproximativ 1.2km latime si 2.5km lungime. Asteroidul este cam un sfert cat muntele Everest, spun cei de la Daily Star.

NASA spune că asteroidul este la milioane de kilometri distanţă de Terra, fiind însă suficient de aproape pentru a se spune că ratează Pământul "la mustaţă".

Bill Napier, profesor de astronomie la Universitatea Buckinghamshire, a declarat, potrivit yoda.ro: "Pericolul este că în viitor asteroizi precum acest sunt mutaţi de pe orbită lor şi devin practic rachete. Sunt mulţi asteroizi acolo cu un potenţial de distrugere uriaş ce nu au fost descoperiţi".

Experţii consideră că o coliziune cu Terra a unui astfel de asteroid ar duce la moartea a 1.5 miliarde de oameni. Ei sunt însă convinşi că nu există nici cel mai mic pericol ca asteroidul să lovească Pământul.

Cercetătorii se pregătesc totuşi să preîntâmpine un scenariu în care un asteroid ar lovi Pământul, testând devierea asteroidului Didymos, care are 750 de metri diametru. Agenţia spaţială americană, NASA, şi cea europeană, ESA, şi-au unit forţele pentru a proteja planetă în cazul unei eventuale ameninţări venite din spaţiul cosmic, de la numeroşii asteroizi aflaţi în sistemul solar. în cursul acestui an oamenii de ştiinţă de la cele două agenţii spaţiale au început observaţiile asupra unui sistem binar de asteroizi, 65803 Didymos, format dintr-un asteroid mic care orbitează unul mai mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ