Primul zbor dincolo de orbita terestră cu oameni la bord ar putea fi amânat până în 2023

| 17 sep, 08:46

Capsula Orion, care urmează să fie prima navetă americană de la Apollo care să transporte astronauţi dincolo de orbita terestră, ar putea să nu efectueze zborul inaugural cu oameni la bord înainte de 2023, au anunţat miercuri membri ai conducerii NASA, citaţi joi de AFP. Până acum, Agenţia spaţială americană avansase 2021 ca an pentru primul zbor, cu patru astronauţi la bord.

"Echipele vor continua să lucreze pentru a putea fi gata de primul zbor cu oameni la o dată mai îndepărtată", a precizat într-un comunicat William Gerstenmeier, şef al programului de explorare cu oameni la bord al NASA. Agenţia spaţială "va fi pregătită în aprilie 2023" cel târziu.

Prea mulţi parametri şi incertitudini sunt în joc pentru a putea spune de acum dacă naveta va putea fi gata în 2021, a declarat telefonic pentru AFP şi Robert Lightfoot, administrator asociat la NASA. 

Agenţia spaţială americană s-a angajat să menţină costul dezvoltării capsulei Orion la 6,77 miliarde de dolari până la primul zbor cu oameni la bord, în cursul căruia va fi verificată buna funcţionare a navetei de patru locuri şi a sistemelor de supravieţuire. La a doua misiune, Orion se va lansa mai departe în spaţiu, probabil în jurul Lunii, a adăugat Gerstenmeier. Construind capsula Orion, NASA vizează şi o misiune cu oameni la bord spre Marte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ