Până unde a scăzut mercurul termometrelor în această dimineaţă geroasă

| 28 noi, 2013

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat joi dimineaţă la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a scăzut până la minus 11 grade Celsius.

Meteorologii de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc au declarat că valoarea de minus 11 grade Celsius s-a consemnat la răsăritul soarelui, după care a început să crească uşor. De altfel, aproape toată noaptea temperaturile s-au situat în jurul valorii de minus 9 grade Celsius. 

Şi în celelalte localităţi harghitene au fost temperaturi foarte scăzute. La Topliţa s-au înregistrat minus 10 grade Celsius, în vreme ce la Bucin şi Joseni s-au consemnat minus 9 grade Celsius. 

Locuitorii din Harghita, judeţ supranumit şi Mica Siberie sau Polul Frigului, sunt obişnuiţi cu astfel de temperaturi şi spun că se aşteptau ca iarna să vină mai repede, până în prezent fiind destul de blândă. 

Cea mai scăzută temperatură a lunii noiembrie la Miercurea Ciuc a fost înregistrată în anul 1993, când mercurul termometrelor a scăzut până la minus 27,5 grade Celsius. Maxima absolută a lui noiembrie a fost măsurată chiar la începutul acestei luni, când termometrele au arătat 21,9 grade Celsius.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ