Papa Francisc: Familiile sărace "salvează umanitatea de barbarie"

| 03 iun, 16:48

Papa Francisc a adus un omagiu miercuri familiilor sărace care reușesc să rămână unite în situații de mare sărăcie și 'salvează umanitatea de barbarie', relatează AFP.

În cursul audienței generale săptămânale din Piața Sfântul Petru, suveranul pontif a descris situația familiilor sărace de la periferiile urbane și rurale, amenințate de 'pseudomodele bazate pe spiritul de consum și cultul aparenței', potrivit Agerpres.

'Este aproape un miracol, dacă, în sărăcie, familia continuă să se formeze și să mențină atât cât poate din umanitatea legăturilor sale. Acest fapt îi irită planificatorii bunăstării, care consideră afecțiunile, generațiile, legăturile familiale, ca variabile secundare ale calității vieții. Ei nu înțeleg nimic', a afirmat papa Francisc.

'Mizeria socială afectează familia și uneori o distruge, punând în pericol relațiile. Războiul este la originea sărăciei și sărăcește familia', a continuat papa, salutând 'demnitatea' familiilor afectate de aceste situații.

În cursul unui seminar organizat la Vatican, la sfârșitul săptămânii trecute, de către cotidianul Osservatore Romano, pe tema condiției femeilor în lume, mai multe persoane care au intervenit au evidențiat că dezintegrarea familiilor în situații de conflict precum cea din Sudanul de Sud și RDCongo a fost deseori începutul unui haos total, subliniindu-se însă că familia unită poate rămâne o insulă de umanitate pentru comunitate în astfel de cazuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ