Parlamentarii nu vor mai beneficia de maşini, ci de o sumă alocată acoperirii cheltuielilor de transport în teritoriu

| 15 dec, 11:42

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, marţi, modificarea adusă Statutului deputaţilor şi al senatorilor, potrivit căreia parlamentarii beneficiază de o sumă forfetară alocată acoperirii cheltuielilor pe transport în teritoriu, respingând astfel cererea de reexaminare solicitată de preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Parlamentarii au adoptat, în forma iniţială transmisă spre promulgare, legea care prevede abrogarea alineatului 2 al articolului 45, potrivit căruia deputaţii şi senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, şi modifică alineatul 3 al articolului 45 din Statut. 

"Deputaţii şi senatorii beneficiază, pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin hotărâre a Birourilor permanente, în funcţie de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, pe bază de declaraţie pe propria răspundere, care reprezintă document justificativ", arată alineatul 3 al articolului 45 din Statut. 

Legea iniţiată de deputatul Tudor Ciuhodaru a fost adoptată, în forma transmisă spre promulgare, cu 306 voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ