Parlamentul va discuta astăzi pe tema votului din diaspora. La dezbatere a fost invitat şi premierul Ponta

| 25 noi, 2014

Dezbaterea politică pe tema votului din diaspora, solicitată de PNL, la care a fost invitat să participe şi premierul Victor Ponta, va avea loc marţi dimineaţa, în plenul Camerei Deputaţilor.

'Dezbaterea politică cerută de PNL va avea loc marţi, la ora 10,00. Cred că premierul a confirmat că va fi prezent, oricum e obligat să vină, conform Regulamentului Camerei, şi, mai mult ca sigur, domnul prim-ministru va fi prezent', a spus secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, după şedinţa Biroului permanent de luni.

Premierul Victor Ponta şi noul ministru de Externe au fost invitaţi, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaţilor, la o dezbatere asupra votului din diaspora.

Potrivit solicitării înaintate de grupul deputaţilor PNL Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, tema dezbaterii o reprezintă 'organizarea deplorabilă, de către Guvernul României, în secţiile de vot din străinătate a celor două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui României'.

'Considerăm absolut necesară şi urgentă o astfel de dezbatere în contextul în care dreptul constituţional la vot al zecilor de mii de români din străinătate a fost în mod flagrant încălcat prin faptul că nu au putut vota, iar imaginea României în plan internaţional a avut enorm de suferit. Modul defectuos în care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral în străinătate a condus chiar şi la apariţia unor situaţii în care cetăţenii români care s-au prezentat la vot şi nu au putut vota au fost umiliţi şi bruscaţi ajungându-se inclusiv la confruntări cu forţele de ordine locale', se arată în cererea liberalilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ