Cum face presa de propagandă rău românilor din Diaspora

| 26 noi, 2014

După ce privaţii au fost asmuţiţi împotriva bugetarilor, săracii împotriva bogaţilor, tinerii împotriva bătrânilor, medicii împotriva profesorilor, iată că propaganda rămâne fidelă liniei dictate de la Cotroceni, promovând intens distincţia între românii din ţară şi cei aflaţi în afara graniţelor ei.

Exploatată în scop electoral, problema votului din diaspora continuă să fie exploatată politic. Ironia face însă că supralicitarea acestei teme aduce în final dezavantaje chiar celor care fac obiectul acestei discuţii, şi anume românii aflaţi în afara graniţelor. Jurnaliştii şi politicienii care continuă această propagandă nu conştientizează însă pericolul de segregare socială care planează asupra unei societăţi şi aşa divizate şi profund tulburate după ultimele alegeri.

Citeşte şi: S-a văzut în Parlament cât de mult le pasă celor din ACL de votul din Diaspora

Deşi a trecut mai bine de o săptămână de la încheierea alegerilor, o anumită parte a presei continuă să vorbească despre “eroismul” românilor care au votat în străinătate.

“Despre votul românilor din străinătate s-a scris mult, dar e bine să nu uităm ce s-a întâmplat acolo, în cele două zile tulburi de duminică. În spatele protestelor, la capătul cozilor de ore întregi, în mulţime şi printre organizatori s-au aflat români care şi-au făcut datoria ori au încercat să şi-o facă”, scrie un oarecare ziarist.

Fragmentul este însă reprezentantiv pentru modul în care anumiţi propagandişti au dorit să atribuie calitatea de “eroi” doar românilor care au votat în străinătate. Ce să înțelegem? Că cei care și-au exprimat voința politică și au mers la vot în România nu contează? Că nu și-au făcut datoria? Fluturat imediat după primul tur de scrutin, sloganul “fiţi eroi şi-n turul doi” a generat numeroase frustrări în rândul românilor aflaţi în ţară, în special în relaţia cu cei din Diaspora, în contextul în care s-a creat ideea conform căreia unii ar fi mai buni decât ceilalţi.

După ce privaţii au fost asmuţiţi împotriva bugetarilor, săracii împotriva bogaţilor, tinerii împotriva bătrânilor, medicii împotriva profesorilor, iată că propaganda rămâne fidelă liniei dictate de la Cotroceni, promovând intens distincţia între românii din ţară şi cei aflaţi în afara graniţelor ei.

Citeşte şi: Rareș Bogdan - un propagandist acoperit în presă

În contextul unei societăţi şi aşa extrem de polarizate după alegerile din 16 noiembrie, continuarea unei astfel de demers este mai mult decât unul nociv şi trebuie să înceteze. Propaganda sterilă trebuie înlocuită cu soluţii reale care să asigure respectarea dreptului constituţional al tuturor de a-şi exprima votul. Cel puţin aşa ar fi normal să se întâmple în România lucrului bine făcut care ne-a fost atât de mult promisă în această campanie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
Vera
Romanii din Diapsora
Eu locuiesc in afara tarii ,ca sa votez am mers 3 ore dus intors si am stat 9 ore la coada in ploaie si vant,11 ore in total ,multi romani care locuiesc in tara probabil nici nu s-au deranjat sau cei care au facut-o au parcurs o jumatate de Km au intrat si au iesit de la vot in 10 minute.Ca mine,sunt zeci de mii de romani,si da,suntem eroi si vom mai fi si pe viitor,nu vom mai lasa hotii sa ne fure tara si sa infometeze pe cei ramasi acasa.S-a terminat cu comunismul odata pt totdeauna.
27 noi, 2014
Kardoian
Eu nu am putut vota
George:

"...exact asta au simtit cei din tară, FRUSTRARE. Am văzut ca multi români din "diaspora" au votat cu incrâncenare pentru un licar de speranta, cu sacrificii, efort, chin, cheltuieli si chiar suferinta personala, fizica de multe ori, pentru a-si valida proiectia CELUI CARE AR PUTEA FI ALTFEL. Ei sunt niste mici eroi, intr-un fel, in comparatie cu cei nesimtiti, neinformati, dezinformati, umiliti si flamânzi chiar, care NU S-AU DUS DELOC LA VOT in tara. Ce-i asa greu de inteles aici? Curat frustare, atunci merita sa mergem si NOI la vot, si-au zis unii dintre ei. Si s-a inclinat altfel balanta! "

Subscriu la cele scrise mai sus... Te recunosc în descriere, deşi nu ne cunoştem. Îţi mulţumesc, Vera, fiindcă eu nu am putut vota.
27 noi, 2014
Kardoian
Valul schimbărilor
Sunteţi angrenat într-o tabără reacţionară şi, istoric vorbind, veţi fi măturat de valul schimbărilor. Poate la pensie, poate mai repede... Or, poate veţi schimba macazul după cum bate vântul phynanselor. Dar până atunci, veţi avea ocazia să va întrebaţi de zeci de ori (dacă mai aveţi resturi ale Organului Moral sau resturi de Spinal Cord), dacă a meritat să ţineţi cu oligarhia rozulie, cu liota de hârciogi lacomi şi hiene flămânde care ne căpuşează ţara de 25 de ani!

Mi-e scârbă de minciunile dumneavoastră, de toate dezinformările pe care le practicaţi, de titluri deformate, de "transportarea" asupra adversarului tocmai a acuzaţiilor pe care vi le aduc oamenii conştienţi şi apăsaţi de lipsuri sau de setea de adevăr, corectitudine şi dreptate. Ce naivi sunt aceştia, nu ?!

Exact asta faceţi acum, când scrieţi în articolul dumneavoastră că:

"...privaţii au fost asmuţiţi împotriva bugetarilor, săracii împotriva bogaţilor, tinerii împotriva bătrânilor, medicii împotriva profesorilor, s-a promovat distincţia între românii din ţară şi cei aflaţi în afara graniţelor ei"... pentru a-i împroşca pe... "băsişti"!

Am fost uimit! Am crezut iniţial că vorbiţi despre politica şi propaganda de tip leninist, bolşevic, sovietic, stalinist, NKVD-ist, KGB-ist, larg practicată de sponsorii dumneavoastră: psd-eii din toate partidele -- leneşi, needucaţi, mârlani, hoţi, mincinoşi, ipocriţi, gata de trădare, lacomi de o putere nemeritată, imorali până la crimă. Când colo, ce să vezi?! Responsabilă pentru toate aceste ASMUŢIRI este tocmai propaganda care "rămâne fidelă liniei dictate de la Cotroceni" -- nu echipele lui Iliescu, nu dispreţul pontist, dragnist şi al eminenţelor cenuşii deghizate în social-democraţi!

Vina dumneavoastră NU este că sunteţi inteligent, este că sunteţi inteligent ŞI IMORAL. Vă doresc un somn cât mai neliniş
27 noi, 2014
Kardoian
Valul schimbărilor (II)
[continuare]...

Vina dumneavoastră NU este că sunteţi inteligent, este că sunteţi inteligent ŞI IMORAL.

Vă doresc un somn cât mai neliniştit, plin de interogaţii pentru alegerea pe care aţi făcut-o!
26 noi, 2014
Mario
Cei din tara cit au stat la coada ?
Ore in sir in ploaie ca sa votezi ? Mai ales ca nu te plateste nimeni, si ca este singura ta zi libera dupa o saptamina de munca ?
Asta da, educatie civica.
27 noi, 2014
George
Domnule autor Ciprian Stan, a lauda românii din afara granitelor inseamna "segregare"? Înseamnă ca cei care au mers la vot în România nu contează? Faceti numai sofisme, rationamente voit gresite si culpabile.

Va doare ca sloganul “fiti eroi si-n turul doi” a generat numeroase frustrari in rândul românilor aflati in tara? Numai false intrebari, numai false dileme. Pentru asta nu e nevoie de propaganda. In realitate, exact asta au simtit cei din tară, FRUSTRARE. Am văzut ca multi români din "diaspora" au votat cu incrâncenare pentru un licar de speranta, cu sacrificii, efort, chin, cheltuieli si chiar suferinta personala, fizica de multe ori, pentru a-si valida proiectia CELUI CARE AR PUTEA FI ALTFEL. Ei sunt niste mici eroi, intr-un fel, in comparatie cu cei nesimtiti, neinformati, dezinformati, umiliti si flamânzi chiar, care NU S-AU DUS DELOC LA VOT in tara. Ce-i asa greu de inteles aici? Curat frustare, atunci merita sa mergem si NOI la vot, si-au zis unii dintre ei. Si s-a inclinat altfel balanta! Si poate va pierdeţi pâinea de ariergarda!

Tupeul maxim se afla in finalul articolului: indemnul la "solutii reale care sa asigure respectarea dreptului constitutional al tuturor de a-si exprima votul"! Pentru asta vorbiti cu Victor Ponta, cu acest impostor macabru cu un caracter absolut mizerabil, poate isi schimba parerea, poate faceti un memoriu catre Palatul Victoriei, nu ne intoxicati aici pe NET! Domnule Stan, sunteti un cancer social!

Tineti cu poporul, nu cu "tagma jefuitorilor"!
26 noi, 2014
CASANDRA
de ce?
Aruncati magariile guvernului Ponta in curtea la Cotroceni?Tot Basescu e vinovatu de serviciu??Am vazut ca sunteti asi in aruncarea gainilor moarte peste gard!!!!De la nastase romanii din dioaspora sunt tratati ca cetateni romani de gradul doi; a avut impertinenta sa spuna ca n-ar trebui sa aiba drept de vot dar au dreptul sa trimita cat mai multi bani in tara!SA VA FIE RUSINELA TOTI CARE GANDITI ASA!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ