Patriarhul Daniel cere bani Consiliilor Judeţene pentru Catedrala Neamului

| 18 dec, 2013

Pentru a putea continua lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului,  Patriarhia Româna s-a apucat să ceară donaţii consiliilor judeţene şi primăriilor.

Patriarhia Română a solicitat Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un ajutor de 300.000 de lei şi Primăriei Bistriţa, 200.000 de lei, pentru sprijinirea construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului. Solicitarea a fost făcută sub formă de scrisoare şi semnată chiar de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, potrivit adevarul.ro.

La doar o lună de când a fost trimisă scrisoarea, Consiliul Judeţean a găsit deja o parte din suma solicitată, mai exact 100.000 de lei, pe care o va lua din bugetul alocat Culturii, recreerii şi religiei.

"Constatăm cu îngrijorare că, în contextul actualei crize economice, rezultatele colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului s-au diminuat îngrijorător, fapt care afectează bunul mers al acestui important şantier bisericesc. În aceste condiţii, vă rugăm, Domnule Preşedinte să acordaţi un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Române – Catedrala Mântuirii Neamului, pentru plata materialelor şi manoperei necesare lucrărilor la structură în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări", se arată în scrisoarea trimisă de Patriarhia Română Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ