Patriarhul Daniel: Cercetarea universului duce la Dumnezeu

| 25 dec, 2014

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că prezența celor trei Magi de la Răsărit, călăuziți de Stea, la ieslea Nașterii Domnului ne arată că cercetarea Universului duce la Dumnezeu, Creatorul lui, Lumea nefiind întâmplare, ci creație a divinității.

"Ei (magii - n.r.) arată și faptul că Lumea, întreg Universul, dacă este cercetată cu atenție, ne duce spre Dumnezeu, Creatorul ei. Lucrarea artistului se vede în opera sa. Prezența Creatorului se vede în Creația Sa. Magii aceștia prefigurează nu numai adunarea popoarelor în Biserica lui Hristos, ci și faptul că cercetând Universul cu multă atenție toate cercetările adevărate mărturisesc că Lumea nu este hazard, o întâmplare, ci este un limbaj al lui Dumnezeu, fără cuvinte, către om. (...) Deci, toate vorbesc despre Dumnezeu", a afirmat, joi, patriarhul Daniel, în predica la Slujba Nașterii Domnului, oficiată la Catedrala Patriarhală.

Întâistătătorul BOR a subliniat că "magii, care reprezintă popoare care n-au primit ca și poporul evreu, în mod direct, reveleția, (....) fiind interesați de splendoarea și frumusețea Universului (...) au învățat de la Stea să se închine lui Hristos, Soarele Dreptății".

"Ei nu au citit Sfintele Scripturi, dar au citit în mersul stelelor prezența unei stele neobișnuite", a spus patriarhul.

Citeşte şi: Predica PF Daniel, în ziua alegerilor: Adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neam

Preafericitul Părinte consideră că prezența celor trei Magi la nașterea lui Iisus "ne arată dimensiunea cosmică a înțelepciunii Pruncului Iisus care a creat Universul și acum coboară pe pământ ca să salveze din păcat și moarte pe oamenii păcătoși și muritori, pentru a le dărui Viața Veșnică în Împărăția Cerurilor".

Potrivit patriarhului Daniel, Nașterea Domnului reprezintă o sărbătoare a darurilor.

"Sărbătoarea aceasta a Nașterii Domnului este Sărbătoarea Darurilor, sărbătoarea răspunsului nostru la iubirea darnică și milostivă a lui Dumnezeu, care a trimis pe unicul său fiu în Lume, ca să ne mântuiască", a mai spus patriarhul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ