MARE sărbătoare religioasă. Ce trebuie să facă creştinii ASTĂZI

| 14 feb, 12:00

Biserica Ortodoxă pomenește sâmbătă pe cei adormiți întru Domnul, marcând astfel ceea ce în popor este cunoscut drept "Moșii de Iarnă".

''În fiecare an, în sâmbăta dinaintea Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți, credincioșii aduc la Biserică ofrande pentru sufletele celor dragi. Astfel, în bisericile și cimitirele ortodoxe se va face pe 14 februarie pomenirea celor adormiți. Această zi mai este cunoscută în Biserica Ortodoxă și sub denumirea populară de Moșii de iarnă'', menționează agenția Basilica a Patriarhiei Române.

Potrivit sursei, ''Moșii de iarnă'' marchează începutul sâmbetelor morților, în număr de șapte, care se vor încheia sugestiv cu Sâmbăta lui Lazăr, înainte de Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. De săptămâna viitoare, ultima înaintea Postului Paștelui, credincioșii ortodocși lasă sec de carne.

La Moșii de iarnă se împart alimente și, uneori, vase umplute cu mâncare gătită sau cu apă. În cadrul sărbătorii, la slujbele bisericești sunt pomeniți toți moșii și strămoșii care au trecut la cele veșnice, după care cei prezenți se împărtășesc din bucatele sfințite, pentru ca sufletele celor adormiți să dobândească odihna cea veșnică de la Dumnezeu.

În afară de "Moșii de Iarnă", pomenirea celor adormiți se face și în sâmbăta dinainte de Rusalii, care poartă denumirea de "Moșii de Vară", dar și în prima sâmbătă a lunii noiembrie (Moșii de toamnă).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 06:05
Premium Domains
Transform Your Website's SEO with Premium Aged Domains from Odys - A Game-Changing Answer to Ranking Higher Instantly!
Odys and their premium aged domains grabbed my attention as someone who has struggled to improve my website's search engine rankings.
Knowing that each domain offered by Odys goes through thorough due diligence to ensure its quality and relevance is refreshing.
The horror stories of businesses unknowingly purchasing domains that were previously used for malicious activity, resulting in significant penalties and setbacks, are all too common.

With Odys, I can have peace of mind knowing that the domain I purchase is clean and penalty-free.
The added bonus of high-quality backlinks is also a game-changer.
Building up a strong backlink profile can take months, if not years.

Choosing a premium aged domain from Odys can immediately give my website the boost it needs to rank higher in search results and stand out in my niche.
Overall, I think Odys is a great option for businesses looking to establish themselves as leaders in their industry.

The power of a premium aged domain cannot be overstated, and I am excited to see the positive impact it can have on my own website's growth.
Get your domains now! https://bit.ly/40F6siC
14 feb, 12:02
Stanca Laurentiu
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ