PC: renta viageră pentru sportivi ar trebui să fie condiţionată de anumite clauze contractuale

| 10 iul, 2013

Deputatul Partidului Conservator Mircea Irimie propune Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) ca renta viageră a marilor campioni să fie dublată de clauzele contractuale, prin care sportivul să nu se implice în campanii de promovare sau acţiuni ce pot intra în contradicţie cu spiritul sportiv.

"Propun Ministerului Tineretului şi Sportului ca renta viageră să fie condiţionată de clauze contractuale prin care sportivul să nu se implice în campanii de promovare sau acţiuni ce pot intra în contradicţie cu spiritul sportiv, cu cauze de sănătate publică sau cu imaginea statului român. De asemenea, o consiliere pe segmentul de marketing a marilor sportivi ar putea evita riscul unor mari scandaluri care să aducă deservicii atât sportivilor cât şi României. În acest fel, imaginea marilor performeri ar putea rămâne intactă atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, ceea ce este cu adevărat important. Nu în ultimul rând, să luăm în considerare că renta viageră este plătită de contribuabilul de rând, aşa încât şi interesele acestuia trebuie protejate", a subliniat deputatul conservator Mircea Irimie în scrisoarea trimisă MTS.

Iniţiativa deputatului PC a pornit de " un caz mediatizat excesiv în ultima perioadă - cel al promovării unui produs nesănătos de către campioana Nadia Comăneci".

Irimie a motivat că marii sportivi care primesc rentă viageră de la stat pentru performanţele lor merită o analiză specială, având în vedere statutul lor deosebit.

Mircea Irimie consideră, în calitate de fost sportiv de performanţă, că este "regretabil" ca pe viitor să mai apară situaţii în care un mare performer, personalitate de nivel internaţional, să fie implicat într-un scandal în care spiritul sportiv să fie pus sub semnul întrebării.

"Cazul marilor sportivi ce primesc rentă viageră de la stat pentru performanţele lor merită o analiză specială, având în vedere statutul lor deosebit. Partidul Conservator respectă performanţele deosebite obţinute de marii campioni şi rolul lor în promovarea imaginii României în exterior. Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin sau Ilie Năstase au făcut infinit mai mult pentru imaginea României decât toate campaniile de promovare clasice la un loc. De aceea este absolut firesc ca aceşti mari campioni să primească de la stat o rentă viageră care să asigure o compensaţie şi o recunoaştere a meritelor lor", se mai arată în document.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 2013
pasca cosmin
renta
sunt fosti jucatori de rugby care primesc renta nu este corect nu au nici o performanta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ