PDL pupă unde a scuipat, făcându-se preș la picioarele lui Crin

| 16 mai, 2014

După ani întregi în care portocaliii se chinuiau să nu se repete înjurându-i pe liberali că au intrat în ‘Uniunea Socialistă’, că au renunțat la principiile de dreapta și că Antonescu își conduce formațiunea într-un stil autoritar, acum pedeliștilor nu le mai stă gândul decât la alianța de după alegerile europarlamentare.

Ioan Oltean, vicepreşedintele democrat-liberalilor, a declarat joi că principalul obiectiv al partidului său după europarlamentare va fi reunificarea în asocieri politice cu alte partide de dreapta, în vederea câştigării alegerilor din toamnă, iar principalul partener în acest demers va trebui să fie Partidul Național Liberal.

Liderul PDL Bistrița-Năsăud a avut o lungă perioadă de inactivitate și comunicare discretă în interiorul partidului, după ce o parte a membrilor PDL au dezertat către noul partid al președintelui. Dar acum Oltean și-a găsit o nouă preocupare: sudarea unei alianțe de dreapta cu PNL pentru alegerile prezidențiale. În acest sens, vicele a propus și un termen: 26 mai, a doua zi după alegeri.

“Indiscutabil, în data de 26 mai, Partidul Democrat Liberal va fi preocupat să gândească şi să propună, să promoveze şi să realizeze asocieri politice care să-i permită câştigarea alegerilor în toamna anului acesta şi sigur că principalul nostru partener în acest proiect ar trebui să fie şi ne gândim să fie Partidul Naţional Liberal”, a declarat într-un interviu Ioan Oltean. Democrat-liberalul a mai precizat că nu va respinge nici un fel de construcţie politică împreună cu Partidul Naţional Liberal, Partidul Mişcarea Populară sau Forţa Civică, doar, doar să ajungă să aibă un candidat care să îl învingă pe reprezentantul forțelor de stânga.

Iată că nu mai contează, pentru democrat-liberali, faptul că Antonescu și PNL-ul ‘dădeau lovituri de stat’ în vara anului 2012, împreună cu adversarii politici de acum, nu mai contează că Guvernul USL a introdus zeci de taxe noi și a mărit acciza la carburant și nu mai contează că în teritoriu alianța USL încă funcționează, că oamenii liberalilor încă se află în conducerea serviciilor deconcentrate de la nivel județean și local. Ioan Oltean ar vrea acum, dacă se poate, ca toată ura și discreditările aruncate în capul lui Antonescu să fie șterse cu buretele, sau, mai bine, să fie pusă pe umerii celor care au rămas la guvernare, iar PNL și PDL să se ia frumos de mânuță și să zburde voioși înspre alegerile din noiembrie, încolonați în spatele unui candidat unic de dreapta.

Ceea ce e, însă, cu adevărat surprinzător este faptul că și conducerea actuală a PNL este dispusă să treacă peste toate acuzațiile din trecut, ca să poată pune pe picioare alianța cu portocalii. Și în acest sens, vă recomand să vedeți tandrețea cu care a fost întâmpinat și îmbrățișat, vineri, vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, de nimeni altul decât Ioan Oltean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ