Moţiunea PNL, copy-paste după discursul lui Băsescu

| 16 mai, 2014

Traian Băsescu devine păpuşarul PNL. Mai multe elemente din moţiunea liberalilor împotriva Guvernului sunt importate din discursurile preşedintelui.

Cine crede că Traian Băsescu a rămas fără susţinere parlamentară se înşeală. Mulţi ar spune că după ce s-a despărţit definitiv de PDL Băsescu a rămas cu o gardă pretoriană de 15 pemepişti în Parlament. Fals! Traian Băsescu bântuie încă Parlamentul prin deputaţii şi senatorii PNL care, fără prea multă ezitare, se raliază discursului prezidenţial împotriva Guvernului.

Ecuaţia este simplă. Când Antonescu s-a retras din USL pentru a nu intra în izolare nu a avut altă opţiune decât să se alăture taberei lui Băsescu. Valul de nemulţumire faţă de liderul liberal este simplu de explicat. Crin scade în sondaje cu viteza unui meteorit care se prăbuşeşte spre Pământ, dar de fapt liderul liberalilor se pregăteşte să devină o cometă a politicii româneşti, care va dispare la fel de repede cum a apărut. Motivul este tocmai schimbarea armelor cu foarte puţin timp înainte de bătălia finală. După ce l-a înjurat pe Băsescu şi pe cei din anturajul său timp de doi ani, consolidându-şi un nucleu de susţinători sănătos, Antonescu a făcut mişcarea bruscă şi imprudentă de a rupe frontul împotriva lui Băsescu. Mai mult decât atât, moţiunea PNL este argumentul concludent că prietenia Băsescu – Antonescu este reală: o ştire apărută recent în presă ne arată că textul moţiunii conţine temele de atac ale lui Băsescu astfel: 12 acuzaţii de minciună, 15 acuzaţii de corupţie, 22 acuzaţii de legături cu baronii, 5 acuzaţii de comunism, 5 acuzaţii legate de justiţie şi o acuzaţie legată de plagiat.

Demersul PNL este stupid. Mesajul este că după doi ani, timp în care Guvernul a fost cinstit, necorupt, fără baroni, capitalist, drept şi academic, în două luni s-a pervertit şi a devenit comunist, corupt şi tot aşa mai departe. Vestea bună este că sondajele ne arată că nimeni nu mai crede argumentele PNL şi ale lui Antonescu. Greşeala tactică este că această moţiune se va întoarce împotriva liberalilor, mai ales dacă o vor lansa în ultima săptămână de campanie.

Liberalii au acelaşi păreri acum cu Elena Udrea, Traian Băsescu şi restul indivizilor din jurul lor. Oare cum se simt membrii PNL? Oare cum se simt cei care au votat USL într-o formă sau alta când îi văd pe liberali cum copiază cu nonşalanţă discursurile lui Băsescu.

Alegerile se apropie cu repeziciune şi tare îmi este că liberalii vor avea cea mai neplăcută surpriză din ultimii 25 de ani când vor vedea rezultatele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mai, 2014
cantautor
PNL și l-a agățat pe Băsescu bolovan de gât
Și ca și PNȚCD se vor duce la fund definitiv. Punem pariu că în doi ani după momentul actual PNL va fi o iluzie de partid, cot la cot cu marioneta țărănistă și doar o palidă amintire a partidului care a fost? Pune vreun postac pariu pe salariul luat de la PMP, pentru mizeriile zilnice deversate pe toate forumurile?
16 mai, 2014
tradiceanu
chemati comisia de etica..
suspendati conducerea actuala a PNL-ului
va rugam Dle Sultanescu ,nu mai suportam:
USL_ul traieste...
Diaconu,(mere rosii),Tariceanu(papion),Stroe(liste electorale),Chitoiu(ASF),Iliesiu(doctor in cinematografie),Silaghi(expert USL),Campeanu(expert in pensie de handicap),etc
Daca nu puteti singur apelati si la Bogdan Teodorescu
sa-i terminam macar in sondaje
16 mai, 2014
LOL
e jale...
incepe dreapta sa se coalizeze,incet incet Dle Sultanescu?
pai parca nu anticipai asta?
de fapt ai anticipat corect doar faptul ca Nastase si Geoana ies presedinti..
16 mai, 2014
basexu
PNL a fuzionat cu UN PARTID FANTOMĂ :))
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat vineri că Delegaţia Permanentă a liberalilor a votat fuziunea prin absorbţie cu Partidul Popular.

'Delegaţia Permanentă a PNL a votat fuziunea prin absorbţie cu Partidul Popular condus de domnul preşedinte Caraş, un partid de dreapta, un partid al cărui program e concentrat în special în zona agricolă, zootehnică', a spus Antonescu.

El a susţinut că această fuziune reprezintă 'un prim pas de regrupare a forţelor de dreapta'.

Partidul Popular a fost înfiinţat în anul 2004, iar fermierul Costel Caraş este liderul grupului din 2012, potrivit Registrului partidelor politice.
- See more at: http://www.obiectiv.info/pnl-a-fuzionat-cu-un-partid-fantoma_42403.html#sthash.0zH67HwA.dpuf

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ