Pedeliștilor le pute mândria de a fi român

| 21 mai, 2014

Într-un top al celor mai jenante episoade ale acestei campanii electorale, în care – oricât s-au căznit - dezbinatele partide de dreapta nu au fost în stare să vină cu teme de atac, primul loc pe podiumul rușinii va rămâne mai mult ca sigur rezervat pentru multă vreme PDL.

Deși a avut o evoluție relativ moderată, atât la adresa adversarului tradițional, social-democrat, cât și la adresa adversarului de factură recentă, partidul ”prezidențial” PMP, formațiunea tandemului Vasile Blaga – Cătălin Predoiu a rasolit-o definitiv la final, când miza gestului exagerat era oricum aproape zero: PDL a reușit performanța tristă și compromițătoare să-și pună singur stigmatul anti-românismului în frunte, atunci când a contestat, la BEJ Alba și Sălaj, folosirea sloganelor "Mândri că suntem români" și "România puternică în Europa".

Cum și prin ce dedesubturi un astfel de atac patetic a putut fi argumentat și a fost admis nici nu mai contează, cât timp chiar partidele din arcul dreptei folosesc nestingherite sloganuri asemănătoare. România poate fi amintită fără grețuri de partidul cuplului Udrea-Băsescu sau de fantoșa semi-desființatului PNȚCD, dar nu și pentru alianța formațiunilor conduse de Victor Ponta...

Unde este adevărul? Niciunde, evident. Măsura determinată de PDL, după cum spuneam, are o finalitate ca și o eficiență care tind spre zero. În perspectiva alegerilor de duminică, tot ce au reușit liderii liberal-democrați este să se înfățișeze românilor din toată țara, ca fiind singura formațiune politică căreia îi pute ideea mândriei naționale și a unei Românii puternice în context european. Dincolo de evidenta lipsă de fair-play politic, pentru că sabotează nepermis cursa electorală a adversarilor, semnificatia contestației este revoltătoare: oamenilor lui Băsescu le pute că suntem români și neagă, în mod direct, ideea mândriei că suntem români. Ca partid de origine al lui Băsescu, PDL nu suportă să audă aceste cuvinte și nu suportă că românii își iubesc țara și vor să o vadă apreciată și recunoscută în lume. Evident, nici nu se putea altfel: PDL este partidul care o promovează în continuare în Parlamentul European pe Monica Macovei, fost procuror comunist și al doilea cel mai mare detractor al României la Bruxelles, după Laszlo Tokes.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 2014
GICA
Romanii se simt reprezentati de aceasta lozinca de campanie...psd,unpr,pc,pnl (unii....) iar lupta prin tribunale a pdl si pnl sa fie interzisa, e hilara si arata disperarea ...pai o lozinca ii trimite la vot pe romani?? acest slogan este pt afara ,sa arate ce dorim prin alegerea unor patrioti , unei Europe mintita de o macovei ,preda,marinescu ,toti antiromanii care nu pot munci sa aiba din ce trai ,ci se vand dusmanilor tarii ,ca sa traiasca ei si naparcile lor in puf si numai dand din gura ....pe astia cine-i voteaza e la fel de dusman ca si ei ....
21 mai, 2014
Claudia
romanii adevarati
Oare cati romani adevarati are PSD? Victor Viorel Ponta este de origine albaneza, chiar ela a afirmat acest lucru. Despre Adrian Nastase si Ion Iliescu este binecunoscut faptul ca au origini indiene (Nastase din partea tatalui, Iliescu din partea mamei), la acestea se adauga faptul ca Iliescu are si ceva bulgaresc din partea tatalui (comitagii bulgari din Cadrilater). Vanghelie este de asemenea minoritar indian,Viorel Hrebenciuc este ucrainean, iar Sorin Oprescu (un PSD-ist neoficial) este de origine evreiasca.
21 mai, 2014
fan Sultanescu
singurii romani mandri sunt cei din USD
si tradatorii PNL
plus puscariabilii PSD
restul,sunt doar romani adevarati..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ