MRU le dă cu flit lui Crin şi lui Blaga

| 21 mai, 2014

După cum arată în acest moment peisajul pe partea “dreaptă” a politicii româneşti, există toate şansele ca “acel candidat comun al dreptei” să nu mai apară. Cel mai recent exemplu este răfuiala lui Mihai Răzvan Ungureanu cu liderii PNL şi PDL, Crin Antonescu, respectiv Vasile Blaga.

În ciuda faptului că mai toată lumea vorbeşte despre nevoia de unificare a dreptei, liderii partidelor care compun dreapta nu mai ştiu cum să se mai atace unul pe celălalt, doar-doar să ia faţa adversarului. Bătălia nu este cauzată de incompatibilităţi doctrinare, ci determinată mai degrabă de ambiţia fiecărui partid de a impune candidatul la preşedinţie. Dacă anul trecut se vorbea despre unificarea forţelor de dreapta şi centru-dreapta până la alegerile europarlamentare, momentul s-a amânat după data de 25 mai, undeva mai spre vară. Dar, după cum arată în acest moment peisajul pe partea “dreaptă” a politicii româneşti, există toate şansele ca “acel candidat comun al dreptei” să nu mai apară.

Cel mai recent exemplu care sprijină această teorie este răfuiala lui Mihai Răzvan Ungureanu cu liderii PNL şi PDL, Crin Antonescu, respectiv Vasile Blaga. Fostul premier s-a supărat foc pe liderul liberal, după ce acesta a îndemnat populaţia să nu voteze partidele mici, pe motiv că aceste voturi s-ar duce în final către PSD. În ciuda faptului că partidul său este într-adevăr un partid mic, ego-ul lui Ungureanu este însă cât se poate de mare, astfel că reacţia lui MRU nu a întârziat să apară. Călcat pe bombeul Forţei Civice, Ungureanu l-a atacat virulent pe liderul PNL, susţinând că de fapt lucrurile stau invers, un vot pentru un PNL condus de Crin Antonescu fiind un vot irosit în opinia lui Mihai Răzvan Ungureanu.

“A vota cu PNL, câtă vreme domnul Antonescu este în fruntea PNL, înseamnă într-adevăr să arunci votul în mlaştină”, a replicat arţăgos MRU.

Mai mult, Ungureanu l-a acuzat pe Antonescu că este disperat, din moment ce va fi nevoit să-şi dea demisia din fruntea partidului în urma rezultatului sub 20% pe care l-a impus ca ţintă, rezultat de care se leagă și viitorul lui Antonescu în politica românească.

“Domnul Antonescu dă semne de disperare (...) în picaj aflându-se, începe să-şi pună problema dacă va trebui să se ţină de cuvânt cu demisia domniei sale în momentul în care PNL-ul va lua pe undeva pe la 17 % procente, unii fiind şi mai pesimişti”, şi-a continuat tirul Ungureanu.

Fostul premier l-a invitat pe Antonescu la o demisie timpurie de la şefia PNL-ului, îndemnându-l să nu mai aştepte rezultatul de duminică, lansându-i totodată propunerea de a se întoarce la catedra de istorie.

“Ideal ar fi să fie şi mai timpurie decât alegerile europarlamentare. Dar îl îndemnăm să-şi vadă de grădina sa, să se obișnuiască cu ideea că nu mai poate fi candidat la prezidenţiale şi pentru asta nu trebuie să fie depresiv. Loc pentru o muncă cinstită şi o profesie corectă de absolvent de istorie există în ţara românească. Totul e să vrei să o faci”, a spus ironic Ungureanu.

MRU nu l-a uitat nici pe fostul aliat din defuncta ARD, trimiţând atacuri mai mult sau mai puţin voalate către Vasile Blaga, care avusese un îndemn similar pentru alegători cu cel al lui Antonescu.

Atitudinea războinică a lui Ungureanu s-a risipit în momentul în care a venit vorba de Traian Băsescu. Rugat să comenteze atitudinea preşedintelui de a susţine pe faţă PMP-ul, fostul premier s-a rezumat în a spune că este doar “opţiunea politică a unui cetăţean român”. Sângele apă nu se face, Ungureanu rămând recunoscător pentru momentele în care a fost uns şef la SIE sau premier de către Băsescu. Mai mult, după ce a pierdut start-ul în faţa Elenei Udrea, Ungureanu încearcă din răsputeri să reintre în graţiile preşedintelui şi să beneficieze de susţinerea acestuia în alegeri. Momentul ales nu este unul întâmplător, liderul FC încercând să profite de saltul în sondaje pe care l-a realizat în ultima perioadă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe partea dreapta a politicii româneşti şi dacă va reuşi să unească într-un final. Din păcate însă, mai toate partidele care se revendică a fi de dreapta, continuă într-o formă sau altă proiectul politic al lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 2014
fan Sultanescu
Dle Sultanescu,
pentru europarlamentare "mergea" o poza cu Ponta lucrand la lucrarea de doctorat..
selfie
21 mai, 2014
cantautor
dle Sultanescu,
si daca se voteaza pentru dreapta cu unire sau fara unire..
si nu iese Ponta presedinte
o sa fie distractie la maxim
tu o sa fi la minim...Ponta la fel
il mananca baronii
cu tine e mai simplu,te arunca la cos....baschetbalistul dottore

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ