Percheziții DNA la Consiliul Județean Suceava

| 07 mai, 09:00

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziții la Consiliul Județean Suceava, existând suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2003-2015.

Percheziții au loc  în 12 locații situate în municipiul București și județele Suceava, Botoșani și Iași, din care patru sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, se arată pe site-ul DNA.

Catalin-Ioan Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, ar fi vizat, de asemenea, de procurori.

Procurorii verifică achiziţiile de la această instituţie, inclusiv de la direcţia de drumuri judeţene din cadrul instituţiei.
Conform informaţiilor noastre sunt verificate şi actele legate de groapa de gunoi de la Moara.

Cercetările vizează fapte de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2003-2015.

Potrivit acuzaţiilor DNA, citate de Monitorul de Suceava, Ioan Cătălin Nechifor a solicitat decontarea sumei de 137.527,95 lei, aferentă lucrărilor prevăzute în Situaţia nr. 100001.4, emisă de CJ Suceava, pentru lucrările de modernizare a DJ 291 A, executate în luna aprilie 2013. Având în vedere faptul că lucrările nu puteau fi decontate de DJDP Suceava, întrucât porţiunea de drum se afla în administrarea Primăriei oraşului Siret, pentru a conferi o notă de legalitate acestui demers, numitul Cătălin-Ioan NECHIFOR a emis mai multe hotărâri de consiliu care să prevadă predarea tronsonului de drum către administraţia judeţeană, în baza asocierii între cele două entităţi administrative.

Citeşte şi: Percheziţii de amploare în 7 judeţe

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ