Percheziții în celula lui Sorin Oprescu. Ce surpriză au avut poliţiştii

| 16 oct, 09:07

Celula lui Sorin Oprescu din Arestul Capitalei a fost percheziționată aseară, iar acum a fost deschisă o anchetă. Potrivit unor surse, au fost găsite mai multe doze de insulină, iar poliţiştii vor să ştie dacă primarul suspendat şi-a administrat singur medicaţia.

UPDATE 11:00 Poliţia Capitalei a prezentat poziţia oficială în acest caz. "În data de 15.10.2015, orele 19,40, existând suspiciunea că într-o cameră de reținere din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă sunt deținute ilegal medicamente, a fost efectuată o percheziție, ocazie cu care asupra unei persoane privată de libertate au fost găsite două flacoane de insulină injectabilă, ce au fost ridicate, urmând a fi luate măsurile legale.

Facem precizarea că alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate și că administrarea tuturor medicamentelor pentru persoana în cauză se face exclusiv la recomandarea și sub supravegherea unui medic său asistent din cadrul Cabinetului Medical ce deservește Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În legătură cu cele constatate, vor fi efectuate verificări pentru lămurirea tuturor aspectelor", precizează Poliţia Capitalei.

 

UPDATE 10:01 Două flacoane de insulină au fost ridicate din celula Arestului Central în care se află Sorin Oprescu, conform unor surse din Poliția Capitalei.

Potrivit acesteia, nu doar cei condamnați, ci și cei care se află în arest preventiv au interzis să aibe asupra lor diverse obiecte, printre care și medicamente. În momentul încarcerării toate obiectele și bunurile le sunt ridicate, urmând a fi înapoiate la eliberare.

Poliţia susţine că insulina ar trebui ţinută în cabinetul medical. Sorin Oprescu riscă acum să fie sancţionat.

Unul dintre avocații lui Sorin Oprescu acuză că acesta a fost lăsat în arest fără dozele de insulină de care are nevoie, dat fiind că suferă de diabet tip II.

Potrivit avocatului, șeful Arestului Central a dispus efectuarea unei percheziții în celula primarului suspendat al Capitalei și ridicarea tuturor medicamentelor și a dozelor de insulină. Mai mult, acuză acesta, Sorin Oprescu a fost lăsat singur în celulă miercuri, fără a fi supravegheat, deși tocmai fusese supus unei investigații medicale și nu avea voie să fie lăsat singur. 

Cererea formulată de Sorin Oprescu de a-i fi înlocuită măsura arestului preventiv se va judeca la Tribunalul București pe 20 octombrie. 

Procurorii DNA susțin că, în perioada 2013-2015, acesta a aderat la un grup infracțional care a creat în București un sistem prin care operatorii economici puteau primi contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului doar dacă dădeau o parte din profitul brut realizat prin execuția acestora unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Oprescu a primit pe 5 septembrie suma de 25.000 de euro, în locuința sa, de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești. Potrivit DNA, suma ar proveni din acte de corupție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 20:20
eladie
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
16 oct, 15:12
elena
Venituri suplimentare
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati sa colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar full-time. Cereti informatii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
16 oct, 14:27
Patru Marin
Ttky-Taka
Surprizaaaaa......in celula lui Oprescu politisti au gasit o poza cu Lenin...
16 oct, 14:14
dan
Oferta
Oferta serioasa de lucru la domiciliu! Din multitudinea de oferte, aici aveti certitudinea ca totul e extrem de serios. Va asiguram contract de comision, transparenta si instruire pas cu pas, in asa fel incat dvs sa va desfasurati in cele mai bune conditii activitatea si sa castigati bani. Insistam ca numai persoanele foarte serioase sa solicite detalii la adresa de email: [email protected]
16 oct, 09:25
Palada Pufulet
sper ca i-au lasat perna,sa aiba unde sa isi bage banii...
"multumesc,Dooooooomna!!!"
16 oct, 09:39
Andrei Pop
sa i se acorde ajutor medical,medicul care l-a operat pe Haissam se pare ca a facut minuni
la fel de rapid si de eficient,dupa datele din dosarul lui Nastase,ar fi si medicul Bradisteanu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ