Percheziții la un birou de executor judecătoresc. Prejudiciu uriaş

| 20 apr, 08:37

Poliția Română efectuează luni 15 percheziții domiciliare în București, Ilfov și Ialomița, ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 societăți comerciale, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de trei milioane de euro, relatează Agerpres.

"La data de 20 aprilie, peste 70 de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 15 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Ialomița pentru destructurarea unei rețele infracționale specializate în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

De asemenea, vor fi puse în aplicare și opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, urmând ca acestea să fie conduse la sediul Poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.

"Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 de societăți comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive", se arată în comunicat.

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro prin comiterea acestor infracțiuni, în perioada 2011-2014.

La activități participă polițiști de investigare a criminalității economice și polițiști ai structurilor de investigații criminale, criminalistică și luptători ai Serviciului pentru Intervenție și Acțiuni Speciale din cadrul IGPR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ