Percheziţiile la Primăria Timişoara s-au încheiat după 16 ore

| 29 apr, 08:31

Procurorii anticorupţie au ridicat mii de documente de la Primăria Timişoara, după o percheziţie începută marţi dimineaţă, care a durat 16 ore  şi care viza vânzarea unor locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora.

Documentele, în speță, dosarele în baza cărora au fost vândute unor persoane, potrivit Legii 112/1995, imobile care fuseseră naţionalizate de către statul comunist, au fost strânse în 40 de saci care au fost încărcaţi într-un microbuz cu care vor fi transportate la Bucureşti, pentru a fi verficate.

”În momentul de față se desfășoră o percheziție în cadrul anchetei DNA la nivelul țării. Echipa care face percheziți a avenit să ridice documente, înscrisuri, și nu persoane. Se ridică tot ce se consideră interesant pentru anchetă, începând din 1996 și până în prezent.

Vreau să precizez din start că în mandatul meu nu s-a întâmplat absolut nimic, și în plus, mai precizez că eu însumi am cerut să se facă investigații privind toate trecerile din avuția publică în proprietatea privată a persoaneleor și firmelor chiar”
, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

Citeşte şi: Percheziţii în Bucureşti şi două judeţe, la o reţea de hoţi profesionişti

Potrivit unor surse judiciare, în baza Legii 112 au fost vândute mai multe locuinţe naţionalizate, aflate în centrul oraşului, unor magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi unor familii de romi. 

În noiembrie anul trecut, fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a fost audiat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, în legătură cu retrocedarea unui imobil din centrul oraşului către o familie de romi, caz în care ar fi lipsit documente la întabulare. 

În oraş au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. 

Iniţial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin ameninţări sau şicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub preţul pieţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ