PERCHEZIŢII de AMPLOARE într-un dosar cu prejudiciu de 2 milioane de euro

| 13 aug, 08:11

Politistii desfasoara in aceasta dimineata perchezitii in Capitala si in judetul Teleorman intr-un dosar de evaziune fiscala.

Politistii desfasoara in aceasta dimineata perchezitii in Capitala si in judetul Teleorman intr-un dosar de evaziune fiscala.

Perchezitiile domiciliare vizeaza persoane din conducerea unor firme din domeniul medical care au prejudiciat statul cu 2 milioane de euro.

18 persoane vor fi aduse la audieri cu mandat.

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 15 percheziţii domiciliare, în Bucureștii și în 2 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții.

La data de 13 august 2015, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Vor fi puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Acțiunea vizează documentarea activității unei clinici medicale private din Bucureşti care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte.

Citeste si: Medici oncologi acuzaţi că prescriau medicamente scumpe contra comisioane (DNA)

Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii.

La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională bugetului de stat este de peste 2.000.000 de euro.

La acţiune participă 58 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov şi Teleorman.

Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ