Percheziţii DNA la omul de afaceri Horia Simu, în dosarul ANRP

| 02 iul, 10:33

Procurorii DNA au descins joi dimineaţa la locuinţa omului de afaceri Horia Simu. Anchetatorii au găsit la locuinţa acestuia peste 100 de tablouri, ceasuri şi bijuterii de lux.

Horia Simu a fost beneficiarul unor despăgubiri de peste 100 de milioane de lei, fiind în top alături de Dorin Cocoş.

Percheziţiile sunt efectuale de structura centrală a DNA, iar omul de afaceri va fi dus ulterior la audieri. Prejudiciul estimat se ridică la 55 de milioane de euro.

Horia Simu este acuzat de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Potrivit unor surse judiciare, începând cu anul 2006 şi până în 2008, a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin depunerea la dosarul de despăgubire a mai multor înscrisuri (adeverinţa medicală fără număr şi expertiza extra judiciară întocmită de expertul Dumitru Zizi, prin care s-a justificat necorespunzător realităţii o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului în scopul acreditării ideii de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului), ceea ce a asigurat un cadru aparent legal procedurii de despăgubire şi care, împreună cu acceptul său dat supraevaluării făcute de evaluatorul Alexandru Florin Hanu, iar aprobarea de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a raportului de evaluare, întocmit în condiţii nelegale, a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, respectiv peste 200 de milioane de lei, sumă de care Horia Simu a beneficiat în mod necuvenit.â

Citeste si: ŞOC! DNA are birouri în cadrul Bisericii

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ