Percheziţii la MediaPro: 11 persoane au fost reţinute de procurori pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

| 08 iul, 2014

Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut marţi 11 persoane acuzate de evaziune fiscală şi spălare a banilor, după ce anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii care au vizat şi studiourile MediaPro din Buftea.

Procurorii susţin că, în perioada 2009 - 2014, persoanele reţinute au conceput şi implementat mai multe circuite financiare în scopul fraudării bugetului de stat, precum şi al spălării şi reciclării sumelor de bani provenind din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, practicând în acest sens două moduri de operare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, persoanele reţinute sunt: Tudorel Bilciurescu, Valentin Şoachete, Silviu Ştefan Dorobanţu, Roxana Petchi, Ion Tudor, Mihai Vişinescu, Dan Cristian Răileanu, Răzvan Adrian Răduţiu, Vlad Ioan Panaitescu, Elena Calapereanu şi Puiu Prescure.

Citeşte şi: Ponta: Nu am avut niciun fel de informaţie despre descinderile poliţiei la sediul MediaPRO


Astfel, inculpaţii, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate prestarea unor servicii în domeniul producţiilor media şi de publicitate, au înregistrat în evidentele contabile ale societăţilor şi au declarat organelor fiscale facturi de achiziţii fictive, provenind de la 17 societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă', ce figurau cu obiect de activitate similar.

Poziţia companiei Media Pro

- “In contextul percheziţiilor recente, le oferim autorităţilor întregul nostru sprijin şi cooperarea noastră pe durata acestui demers. Aşa cum am demonstrat şi în aprilie, suntem preocupaţi să respectam legislaţia în vigoare şi să promovam cele mai bune practici, astfel că suntem transparenţi şi deschişi în faţa procedurilor autorităţilor.”

Ulterior, sumele reprezentând contravaloarea acestor achiziţii erau transferate în conturile bancare ale societăţilor 'fantomă', de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora, cu diferite justificări şi predate în numerar celor care dispuseseră transferul acestora.

Ponta: Adrian Sârbu a fost la mine în birou şi mi-a spus să-i opresc nişte controale de la ANAF

Un alt mod de operare consta în faptul că inculpaţii, în calitate de persoane fizice, au prestat în favoarea altor societăţi comerciale din domeniul media mai multe servicii în domeniul producţiilor media şi de publicitate, pentru care au emis mai multe facturi de achiziţii fictive în numele mai multor societăţi comerciale 'fantomă', încasând ulterior prin conturile acestora din urmă sumele virate de beneficiarii serviciilor, acestea fiind retrase în numerar şi predate persoanelor fizice prestatoare, în fapt, ale serviciilor, realizându-se astfel 'ascunderea' faţă de organele fiscale a veniturilor impozabile încasate.

Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la suma de 1.500.000 euro iar sumele supuse procesului de spălare a banilor se ridică la aproximativ 10.000.000 euro.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile ale inculpaţilor, până la concurenţa prejudiciului.

Cele 11 persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Compania MediaPro, care operează studiorile din Buftea, face parte din grupul CME, care mai deţine printre altele şi postul de televiziune Pro TV.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ