PERICOL de poluare pe Dunăre! 850 de tone de îngrăşământ chimic au ajuns pe fundul apei

| 02 mar, 12:16

Pericol de poluare pe Dunăre, după ce aproape 850 de tone de îngrăşământ chimic au ajuns pe fundul apei. La trei săptămâni de la incident, specialiştii susţin că analizele arată valori ridicate ale compuşilor din fertilizator. Astăzi, specialiştii urmează să ia noi probe.

Autorităţile sunt pregătite pentru a declara poluare pe Dunăre. Astăzi, la Bucureşti se va întruni o comisie interministerială, cu reprezentanţi ai MAI şi Ministerul Mediului, comisie care urmează să ia o decizie cu privire la paşii care vor fi făcuţi în continuare.

Autorităţile locale bănuiesc că mai mulţi saci s-au degradat, astfel că substanţele chimice au ajuns deja în apă.

Încărcătura a rămas pe fundul Dunării în apropiere de portul Moldova Veche, după ce o barjă s-a răsturnat, pe 11 februarie.

Armatorul nu a asigurat finanţare pentru scoaterea sacilor din apă, deşi o echipă de scafandri a venit tocmai de la malul mării pentru asta, în urmă cu două săptămâni.

De atunci nimeni nu s-a mai ocupat de problemă, asta deşi Prefectura a declarat situaţie de urgenţă în zonă.

Citeşte şi: Chinezii spun lucruri trănsnite. Cum vor autorităţile de la Beijing să combată poluarea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ