STUDIU: Poluarea poate produce crize de anxietate

| 14 mai, 15:32

Vârfurile de poluare, frecvente îndeosebi într-un mediu foarte încărcat cu particule fine, fac să crească riscul unor crize de anxietate. Această asociere a fost pusă în evidență în cadrul unui studiu desfășurat timp de câteva decenii pe circa 70.000 de femei, relatează joi passionsante.be.

Cercetători americani de la Universitatea Johns Hopkins au evaluat periodic frecvența simptomelor de anxietate în funcție de expunerea la poluare, determinată de locul de reședință, distanța dintre casă și axe rutiere importante și vârfurile de poluare.

'Expunerea la particulele fine (PM2,5) se asociază evident cu creșterea semnificativă a riscului unor simptome majore de anxietate, dar numai când expunerea este recentă', arată dr Roseline Peluchon în Journal international de Medecine. Această legătură s-ar putea explica prin agravarea bolilor cronice, pulmonare sau cardiovasculare.

'Dacă vă simțiți iritat când aerul este poluat, de vină sunt poate particulele fine care acționează asupra neuronilor', adaugă ea.

Citeşte şi: Oraşul în care vehiculele diesel ar putea fi interzise începând din 2020

 

Tag-uri: anxietate, poluare, studiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ