PERICOL pentru Oprescu: Dacă va fi sancţionat penal, MEDALIA acordată de statul francez ar putea fi retrasă

| 05 oct, 17:12

Ambasada Franţei precizează, luni, într-un comunicat de presă, că, în ipoteza în care Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, ar fi sancţionat penal în baza unei decizii finale a justiţiei, distincţia de Cavaler al Legiunii de Onoare, care i-a fost acordată de statul francez, ar putea fi retrasă după declanşarea procedurilor prevăzute în Codul Legiunii de Onoare şi al Medaliei Militare, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, Codul prevede că Distincţia Legiunea de Onoare, acordată unui cetăţean străin, poate fi retrasă în cazul în care acesta a comis acte sau a avut un comportament susceptibile de a fi declarate contrare onoarei sau de natură să aducă atingere intereselor Franţei în străinătate sau cauzelor pe care Franţa le susţine la nivel mondial.

De asemenea, documentul stipulează că retragerea decoraţiei se face, la propunerea Marelui Cancelar, în urma avizului Ministerului francez al Afacerilor Externe şi al Consiliului Ordinului, prin decret al preşedintelui Republicii Franceze. 

''Ambasada Franţei a luat act de situaţia judiciară actuală a lui Sorin Oprescu'', precizează comunicatul menţionat. 

Ambasada aminteşte că distincţia de Cavaler al Legiunii de Onoare i-a fost acordată lui Sorin Oprescu în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 12 martie.

 

Citeste si: Surse medicale: SORIN OPRESCU suferă de 12 afecțiuni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ