Peste 500 de proiectile de război găsite într-o pădure din Vaslui

| 09 mai, 2014

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" Vaslui au găsit, în ultimele două zile, într-o pădure din comuna vasluiană Tătărăni, 517 proiectile perforante de artilerie, două proiectile de artilerie explozive şi două bombe de aruncător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" Vaslui au găsit, în ultimele două zile, într-o pădure din comuna vasluiană Tătărăni, 517 proiectile perforante de artilerie cu calibrul de 76 de milimetri, două proiectile de artilerie explozive cu calibrul de 76 de milimetri şi două bombe de aruncător. Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, se pare că este vorba despre un depozit de muniţie datând din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

'Misiunea de asanare, care a început joi şi a continuat pe parcursul zilei de vineri, va continua şi mâine, membrii echipei pirotehnice urmând să mai caute şi alte elemente de muniţie. Proiectilele sunt încă active şi manevrate necorespunzător pot provoca explozii. Pe timpul nopţii paza în zona respectivă va fi asigurată de către poliţişti şi personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tătărăni', a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, capitanul Petru Iftene.

Un poliţist din comuna Tătărăni a observat, joi, câteva astfel de elemente într-o pădure din localitatea Poiana Teiului şi a apelat numărul de urgenţă 112, membrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui deplasându-se la faţa locului.

O parte din proiectile au fost deja transportate într-un poligon special amenajat pentru a fi distruse, iar restul elementelor de muniţie vor fi duse în zilele următoare la sediul ISU Vaslui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ