Petre Roman, despre redeschiderea dosarului Mineriadei: Cred ca au fost cazuri de instigare

| 09 mar, 20:27

Fostul premier Petre Roman considera ca este normala redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990. El sustine ca trebuie gasiti cei raspunzatori pentru violentele de atunci si cei care au institgat la acele violente.

”Era normal să fie aşa. Victimele acelor împrejurări aveau, fără îndoială, dreptul de a obţine în justiţie o judecată corectă faţă de ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce trebuie aflat este cine sunt cei care au comis acele violenţe şi cine sunt răspunzătorii, dacă a existat cineva, aşa cum cred şi cum am afirmat încă din iunie 1990, dacă ei au fost instigaţi. Eu cred că au fost cazuri de instigare, fie din fosta miliţie sau fosta securitate”, a spus Petre Roman.

”Nu cred că este vorba despre aspectul politic, aici. E vorba despre victimele şi familiile victimelor. Dincolo de unele interese de ordin politic, tare aş vrea să îi găsim pe cei care au instigat în stradă. Principiul esenţial este acela că victimele au dreptul să îşi ceară dreptatea în justiţie”, a mai spus Petre Roman.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat luni decizia procurorului general Tiberiu Niţu de redeschidere a anchetei în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", în care este implicat şi fostul preşedinte Ion Iliesc

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 16:26
PETRE
Petre Roman...
Roman,asta e ca aceea-"crede si nu cerceta..."
Cum adica,"Cred ca..."?A fost cercetat si constatat totul si la timp.!
Quo vadis ?
09 mar, 21:57
yehudy
normal ca au fost cazuri de instigare: ministrul de interne al guvernului petre roman a ordonat politistilor sa-si dea foc la autobuze in centrul capitalei! apoi a fost instigatia de la tvr!

petre roman simte ca si pentru el vine o vreme, vine o vama.....
09 mar, 21:06
yehudy
ar fi o buna lectie de educatie civica sa se retransmita acum toate declaratiile din acea perioada a numitilor:
iliescu ion
petre roman
voiculescu gelu voican
theodorescu razvan
cazimir ionescu

la fel as dori sa fie retransmisa, pentru educatie civica, si emisiunea "pastila de sambata seara" a lui paul everac. asa, generatia tanara ar intelege cum au fost "frumosii ani" '90
10 mar, 16:34
PETRE
"ar fi o buna lectie..."
"Ce e val ca valul trece..."(Eminescu)
A ramas malul !
Cine-l curata ?
-Mutatis,mutandis -!
09 mar, 20:53
yehudy
cel mai bine ar fi sa se redifuzeze tot ce a difuzar tvr in acele zile.
o sa auzim cum iliescu a vazut legionari si membri ai organizatiei "sumanele negre" defiland in uniforma.
imi aduc aminte de imagini transmise din elicopter in care se vedeau cauciucuri arzand pe acoperisul politiei capitalei (scoteau un fum negru ....). au fost transmise o singura data:)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ