DOCUMENT INCENDIAR! Cine a împiedicat JUDECAREA lui Iliescu în Dosarul Mineriadei

| 10 mar, 11:29

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus luni redeschiderea Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 care il vizeaza inclusiv pe fostul presedinte Ion Iliescu pentru crime  impotriva umanităţii

Ion Iliescu a fost scapat chiar de semnatura Laura Codruţa Kovesi, procuror general la acea data. Cinci ani mai tarziu noul procuror general Tiberiu Niţu cere redeschiderea acestui dosar, vizandu-l inclusiv pe Ion Iliescu si rastoarna astfel decizia lui Kovesi, noteaza Ion Cristoiu pe blog.

“Potrivit acestui document, Ion Iliescu a fost salvat de la urmarire penala de nimeni alta decit Codruţa Kovesi, la vremea respectiva Procuror general al Romaniei. Mai precis, asa cum arata prima si ultima pagina din Rezolutia semnata de minuta Codruţei Kovesi, Dan Voinea, procurorul de caz in Dosarul Mineriadei a dispus inceperea urmarii penale impotriva lui Ion Iliescu. Fostul preşedinte a facut plingere la Kovesi iar sefa DNA a dispus pur si simplu NUP in dosarul instrumentat de Dan Voinea.

Dosarul Mineriadei la care Dan Voinea lucrase mai multi ani si care insuma peste 200 de volume, e trimis Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General.

In 3 septembrie 2008, SUPC anunta decizia de Neincepere a Urmarii Penale a lui Ion Iliescu in Dosarul Mineriadei.

Explicabil: Chiar daca dosarul a fost preluat de la Dan Voinea, noii procurori de caz nu aveau competenta unui procuror care investigase Mineriada timp de mai multi ani.

"Si astfel in Dosarul Mineriadei, Ion Iliescu are doua NUP-uri!”, precizeaza Cristoiu pe blog.

Citeşte şi: Dezvăluiri colosale despre RELAŢIA dintre Ion Iliescu şi Nina: Se poartă foarte urât

Jurnalistul aminteste ca tot prin semnatura lui Kovesi, Ion Iliescu a scapat si de urmarirea penala in Dosarul Revolutiei.  Jurnalistul numeste intreaga situatie o aiureala si se intreaba daca nu cumva au fost motivate politic atat deciziile de neincepere a urmaririi penale din ani trecuti in cazul lui Iliescu, cat si decizia de acum de redeschidere a Dosarul Mineriadei.

“Tot Kovesi il salveaza pe Iliescu si de la urmarirea penala in Dosarul Revolutiei prin punerea NUP in 9 aprilie 2009. Sa zicem ca Procurorul General avea dreptate sa ii dea ea NUP lui Ion Iliescu.

Dar atunci cum se explica Decizia Procurorului General Tiberiu Nitu din 5 februarie 2015 de infirmare a NUP-urilor anterioare, decizie confirmata de ICCJ, privind redeschiderea Dosarului in cazul Ion Iliescu?

Ceva nu-i in regula in statul roman poreclit si de drept. Aceeasi persoana – Ion Iliescu – primeste NUP in 2007 de la Procurorul General pentru ca peste 8 ani, sa afle ca NUP-ul nu mai e valabil", a notat Cristoiu pe blog.

Citeşte şi: Radu Banciu, despre redeschiderea dosarului mineriadei: Sperăm că Iliescu va face închisoare pe viață

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 21:55
PETRE
Doc.incendiar...
Incendiar ? Unde-i incendiul ?Pai,nu avem pompieri de serviciu ?
Mataluta-l vezi nene Iancule ?
Sau fuse si se duse ?
10 mar, 11:56
JURIDICE
NUP inseamna lumanare la fund toata viata.... nu inseamna ca e un dosar cu probleme 0 insemna doar ca l-a momentul respectiv nu erau probe suficiente sau interese pt a fi cercetat penal fostul sef al statului...
10 mar, 16:06
PETRE
NUP
Interese erau,probe mai mul decat suficiente erau ...
Ineresul e ca fesul sefului-schimbator !
Quo vadis ?
10 mar, 11:54
Noutate absoluta !!!
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ