REACŢIA Laurei Codruţei Kovesi care o va enerva la culme pe Elena Udrea

| 10 mar, 11:55

Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA, a declarat, marţi, că nu vrea să comenteze atacurile Elenei Udrea la adresa DNA, spunând că procurorii sunt "imuni" la criticile politicienilor. În plus, Kovesi a spus că este în curs de derulare ancheta internă privind momentul în care, la prima arestare, Udrea a ajuns fără cătuşe în arest.

Laura Codruţa Koveşi fost întrebată, marţi, dacă DNA va sesiza Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor şi postărilor Elenei Udrea, aflate în arest preventiv.

"Nu am comentat niciodată declaraţiile pe care le dau personale pe care le cercetăm. Nu am să fac nici acum", a spus Kovesi.

Întrebată dacă aceste atacuri afectează activitatea procurorilor, Kovesi a răspuns: "Suntem imuni la astfel de declaraţii. Ne facem treaba. Cred că raspunsul nostru cel mai este să continuam anchetele profesional, in mod corect."

În ceea ce priveşte controlul intern privind faptul că Elena Udrea a ajuns, la prima arestare, fără cătuşe, în arestul Capitalei, şefa DNA a precizat că "se fac niste verificări interne", iar, în momentul finalizării lor, vor fi date publicităţii rezultate.

CITEŞTE ŞI Laura Codruţa Koveşi PUNE PE JAR corupţii. Ce a declarat şefa DNA

Întrebată despre fostul procuror DNA, Alina Florentina Stoica, care a infirmat soluţia în dosarul Gala Bute, Kovesi a precizat: "La momentul la care s-a dispus infirmarea în acest dosar, a fost sesizat CSM cu privire la doamna procuror. Solutia o aflati de la CSM, nu de la noi."

Alina Florentina Stoica a cercetat mai bine de un an și jumătate dosarul Galei Bute, din primăvara lui 2012 și pînă în decembrie 2013.

În decembrie 2013, Alina Stoica decidea trimiterea cauzei în instanţă, dar numai cu Rudel Obreja în calitate de inculpat.

Conducerea DNA i-a invalidat rechizitoriul în cazul fraudei din bani europeni, șefii ei negînd concluzia Alinei Stoica că doar Rudel Obreja era vinovat pentru cheltuirea nelegală în iulie 2011 a 2,5 milioane de euro din bani publici.

Alina Stoica a plecat de la DNA, iar dosarul a fost preluat de procuroarea Mariana Alexandru care a decis să infirme rechizitoriul.

Plecată de la DNA după ce i s-a infirmat rechizitoriul Galei Bute, procurorul Alina Florentina Stoica a fost angajată în 2014 la DIICOT de către Alina Bica, prietena Elenei Udrea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 14:39
Mihail30
Cea mai cautata oferta de lucru !!!
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ