TOLONTAN, întrebare încuietoare pentru KOVESI. Șefa DNA umblă cu mâța-n sac?

| 10 mar, 18:22

Jurnalistul Cătălin Tolontan, se întreabă, pe blog, când va spune procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adevărul despre Mariana Alexandru. În septembrie 2014, procuroarea s-a pensionat brusc în timp ce lucra la dosarul "Gala Bute".

"România TV și Antena 3 au difuzat azi dimineață o declarație a Laurei Kovesi, în care șefa DNA spune că ”după soluția de infirmare a rechizitoriului întocmit de Alina Stoica în Gala Bute, am sesizat CSM”.

Cînd m-au sunat cei de la TV, probabil că se așteptau să sărim în sus de bucurie. Nici vorbă!

Citește și: REACŢIA Laurei Codruţei Kovesi care o va enerva la culme pe Elena Udrea

Nu avem nici un motiv să o apărăm pe Alina Stoica. Ajunsă sub aripa Alinei Bica la DIICOT, procuroarea plecată din DNA ne-a dat în judecată pentru că nu-i poate urmări cu spor pe traficanții internaționali de droguri din cauza a ceea ce am scris despre munca ei în Gala Bute. Tema aceasta se va regla însă în instanță. Iar una-i una și alta-i alta.

De ce n-a spus Kovesi în decembrie 2013 că a reclamat-o pe Alina Stoica la CSM, atunci cînd i-a fost infirmat rechizitoriul?! Potrivit reporterului A3 specializat pe justiție, Ana Maria Roman, CSM nu i-a găsit nici o culpă Alinei Stoica. Și asta putea spune DNA.

În momentul sentinței definitive în Gala Bute ne vom da seama dacă Stoica a avut sau nu dreptate cînd a opinat că doar Rudel Obreja este responsabil. Însă de ce a tăcut Kovesi atîta vreme? De ce a tăcut cînd președintele Traian Băsescu ștergea pe jos cu acest dosar și cu toți cei care aveau dubii asupra lui?

Înțelegem că Stoica a greșit în viziunea DNA, de vreme ce a fost reclamată la CSM. Dar Mariana Alexandru ce a făcut de s-a pensionat brusc, în septembrie 2014, taman cînd să termine același dosar? Echipa procuroarei și a ofițerilor judiciari a fost pulverizată, iar în spate au rămas niște versiuni compromițătoare sau eroizante și cam atît. Puțin totuși, pentru un adjunct de șef de secție DNA și după o carieră de peste 30 de ani de magistratură.

Citește și: DNA: Nu au fost prezentate motivele care au stat la baza încetării delegării procurorilor Papici şi Alexandru

Declarația de azi a Laurei Kovesi vine în linie cu mișcările supraturate lansate din ianuarie 2015 împotriva Elenei Udrea. De fapt, nu e o intervenție împotriva lui Stoica, ci împotriva lui Udrea, despre care se înțelege că a avut protecție în interiorul DNA. Cam așa se comportă sistemele cazone. După inactivitate, se intră în agitație. Iar în această falie dintre inerție și euforie se strecoară, de regulă, erori sau chiar abuzuri.

Ca și în cazul Alinei Stoica, Alinei Bica sau Elenei Udrea, că e limpede că nu s-au grupat degeaba ele în același pol de interese, nu avem nici un motiv să îl apărăm pe fostul ministru al turismului. Dar Udrea trebuie judecată exclusiv pe probele aduse în instanță, nu pe părerea noastră sau a mulțimii despre ea. Cu cît e mai nervos DNA în materie de Elena Udrea, cu atît cazul devine mai neclar.

Și noi mai curioși ca să aflăm ce s-a întîmplat de fapt cu dosarul Gala Bute. Pentru că s-ar putea să aflăm ceva mai important decît soarta unui simplu caz", a scris Cătălin Tolontan, marți, pe blog.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ