Există la DNA dosare bazate doar pe denunţuri? Ce răspuns dezarmant dă Kovesi

| 10 mar, 16:41

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, marţi, că nu există niciun dosar la DNA, în care procurorii să îşi fundamenteze acuzaţiile doar pe denunţuri, acestea trebuind coroborate cu alte probe, transmite Agerpres.

"De când conduc această instituţie, nu există niciun dosar în DNA care să îşi fundamenteze acuzarea doar pe un denunţ. Atât în dosarele care sunt rămase definitive prin hotărâri de condamnare, cât şi în dosarele trimise la instanţă, pe lângă denunţuri se regăsesc şi alte probe - declaraţii de martori, interceptări ale comunicaţiilor, expertize, rapoarte de constatare, orice probă care poate fi administrată. Niciodată un procuror din DNA nu îşi va fundamenta acuzaţiile pe un simplu denunţ. Întotdeauna denunţul trebuie coroborat cu o altă declaraţie. La fel se face şi în cazul recunoaşterii, pe care uneori suspecţii din dosarele noastre o fac. Niciodată o declaraţie prin care un suspect recunoaşte nu constituie ea însăşi o probă sau regina probelor. Nu cred că veţi găsi în dosarele soluţionate în DNA, după preluarea mandatului meu, un dosar în care să se găsească un denunţ şi pe asta să se bazeze acuzaţia. Nu comentez cazuri particulare", a declarat Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General, după ce a participat la prezentarea bilanţului Ministerului Public pe anul 2014.

Radu Moraru, VERDICT CRUD pentru Traian Băsescu: Va plăti scump prin ani grei de PUȘCĂRIE!

Afirmaţiile Laurei Kovesi vin în contextul în care Elena Udrea a postat pe Facebook mai multe mesaje în care reclama faptul că dosarele în care este cercetată penal se bazează strict pe denunţuri.

Întrebată de jurnalişti ce calitate are Vasile Blaga în dosarul Microsoft, după ce în presă au apărut declaraţii ale unor martori şi denunţători în care este menţionat şi numele liderului PNL, Kovesi a spus că nu s-a început urmărirea penală faţă de Vasile Blaga.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ