BOMBĂ: Laura Codruţa Kovesi l-a scăpat pe ION ILIESCU de dosarul Mineriadei. DOCUMENTE

| 09 mar, 20:43

Generalul Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, a confirmat luni seară că şefa DNA, Laura Kodruţa Kovesi, pe atunci procuror general al României, este cea care a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Ion Iliescu.

Conform unor documente prezentate de Naşul TV, Kovesi a emis o rezoluţie în 07 decembrie 2007 – la plângerea formulată de Ion Iliescu, cercetat pentru omor calificat şi omor deosebit de grav în dosarul mineriadei -, prin care a dispus infirmarea deciziei de începere a urmării penale semnată în 19 iunie 2007 de generalul magistrat Dan Voinea.

Astfel, Kovesi l-a scos de sub urmărire penală pe Ion Iliescu chiar dacă nu avea competenţe de intervenţie în dosar. Conform legii, singurul care ar fi putut interveni în acest caz era magistratul militar Ion Vasilache, şeful ierarhic la acea vreme a gemeralului Voinea.

Citeşte şi: Înalta Curte: Ion Iliescu poate fi cercetat penal în dosarul "Mineriada". Reacţia lui Iliescu

Documentele sunt semnate de fostul procuror general şi contrasemnate de primire de Ion Iliescu.

Această dezvăluire vine în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia procurorului general Tiberiu Nițu de redeschidere a anchetei în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", în care este implicat și fostul președinte Ion Iliescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 23:29
PETRE
Bomba:..
I

Hopa !
Incurcare-s firele ! Un soft puternic este necesar :
Mutatis,mutandis !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ