Laura Codruţa Kovesi PUNE PE JAR corupţii. Ce a declarat şefa DNA

| 10 mar, 11:36

Direcția Națională Anticorupție susține orice inițiativă legislativă sau instituțională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate și față de care s-a dispus confiscarea, a declarat marți procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la intrarea în sediul Ministerului Public, unde are loc ședința de bilanț pe 2014.

'Așa cum am zis și la bilanțul DNA, peste 310 milioane euro așteaptă să fie executate, sunt hotărâri definitive care pot fi executate. Dacă această sumă ar intra efectiv în bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul următor. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale să fie atins și prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotărâri definitive și trebuie executate', a precizat Kovesi.

Ea s-a arătat convinsă că astfel s-ar descuraja corupția, iar scopul pedepsei, care nu este doar represiv, ci este și unul preventiv, va fi atins.

'Modelul francez e un model eficient din ceea ce ne arată datele statistice publicate de această instituție. Noi susținem orice inițiativă legislativă sau instituțională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate și față de care s-a dispus confiscarea', a adăugat Kovesi.

CITEŞTE ŞI BOMBĂ: Laura Codruţa Kovesi l-a scăpat pe ION ILIESCU de dosarul Mineriadei. DOCUMENTE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ