Toni Greblă, REŢINUT de DNA. Fostului judecător CCR i s-a făcut rău în arest

| 10 mar, 10:15

Fostul judecător CCR Toni Greblă a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA. Greblă s-a prezentat de dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de corupţie. El a fost scos cu cătuşe şi dus în arest, unde, la scurt timp, i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital.

UPDATE. DNA a emis un comunicat în care susţine că Toni Greblă a continuat activităţile de care este acuzat chiar şi după ce şi-a dat demisia de la Curtea Constituţională, încercând să şteargă urmele faptelor sale.

"Din probele administrate, a rezultat că după efectuarea perchezițiilor domiciliare la ferma inculpatului, acesta și-a continuat activitatea infracțională, efectuând demersuri concrete de valorificare a foloaselor necuvenite obținute din infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Citeşte şi:  Unde au fost găsite cele 50 de capre ale lui Toni Greblă. Ce acuzaţii i se aduc fostului judecător CCR

În acest sens, în perioada februarie-martie 2015, inculpatul Toni Greblă a efectuat, prin intermediari, și în mod nemijlocit, demersuri de preconstituire a unui contract simulat de vânzare-cumpărare, prin care să ascundă calitatea de proprietar al animalelor din fermă, în vederea valorificării acestora (acesta nefiind încheiat din motive independente de inculpat)."

UPDATE. Fostul judecător al CCR a fost dus de urgenţă la spital, după ce i s-a făcut rău în arest, informează România TV.

"Nu şi-a recunoscut faptele, pentru că nu avea ce să recunoască. Ar fi încercat să vândă vreo 50 de capre prin persoane interpuse. Asta ar fi noutatatea, că ar fi a venit un avocat care ar fi făcut un autodenunţ că o anumită persoană l-a ajutat să încheie un contract de vânzare-cumpărare a caprelor", a declarat avocatul fostului judecător CCR, potrivit România TV.

„Unele acuzaţii care mi se aduc sunt deja cunoscute, altele sunt intepretări fantasmagorice. Probele par să confirme punctul meu de vedere, ancheta judiciară va continua, adevărul va ieşi la iveală.Eu nu am devalizat bunul public. Nu am decât să mă prezint la DNA de câte ori sunt solitat”, a declarat Toni Greblă, la intrarea în sediul DNA.

 

În 4 februarie, CCR a anunțat că Toni Greblă a demisionat din funcția de judecător.

"Curtea constată că actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instanței constituționale în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale prevăzute de Legea fundamentală", se arăta într-un comunicat al CCR transmis acea dată.

Citeşte şi: Toni Greblă la DNA: Am vorbit despre struţi şi rochiţe

Anterior, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru încuviințarea arestării preventive în cazul lui Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte, și trimiterea acestuia în judecată.

Faptele de care este acuzat Toni Greblă:

- trafic de influenţă, în formă continuată

- două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite

- constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)

- favorizarea făptuitorului

- folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă este folosită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite

 

 

Tag-uri: coruptie, DNA, Toni Grebla
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 13:32
av.Abraham Intercontinentalu
strutii,caprele si legile BB pot dauna grav,uneori,libertatii...
10 mar, 13:59
av.Abraham Intercontinentalu
si arestul de 10 minute,sanatatii...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ