Piaţa totală de electronice, IT şi echipamente de telecomunicaţii, în creştere cu 5% în primul semestru

| 20 aug, 2013

Piaţa totală de electronice, electrocasnice, IT şi echipamente de telecomunicaţii a crescut cu 5% în primul semestru din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, la nivel valoric exprimat în lei, avansul cel mai puternic, de peste 10%, fiind înregistrat de categoriile IT şi telecom, potrivit datelor furnizate de retailerul autohton de produse IT&C, electronice şi electrocasnice Flanco.

În primul semestru al anului, produsele de IT şi telecom au contribuit la creşterea vânzărilor Flanco cu 12%. În portofoliul de produse IT comercializate de companie, notebook-urile continuă să domine, dar cu o cotă în scădere, de la 71% în primul semestru al lui 2012, la 64% anul acesta.

Cota notebook-urilor este preluată de segmentul tabletelor, care a crescut de la 10%, la jumătatea anului trecut, la 23% la la finele lunii iunie 2013. De asemenea, vânzările de accesorii pentru tablete au crescut în perioda menţionată, în timp ce echipamentele IT de birou - PC-uri şi display-uri - continuă să scadă, ajungând la o cota de numai 8,5% din totalul vânzărilor de produse IT ale Flanco. În ceea ce priveşte categoria electrocasnicelor mici, datele la nivel de piaţă indică o creştere a vânzărilor la aceste produse, de peste 5% pe primele şase luni ale anului, în timp ce rezultatele Flanco arată un salt de 14%.

Electrocasnicele mari au înregistrat o creştere marginala, de aproximativ 1%, compania menţinând în vânzări acelaşi ritm ca piaţă. Segmentul de electronice a înregistrat un uşor declin, de aproximativ 4%, pe fondul în care cererea pentru televizoarele plate stagnează, iar cea pentru aparatura foto şi cea audio scade cu peste 10%.

În primul semestru al anului, Flanco a investit aproximativ 450.000 de euro în reamenajarea a zece magazine, astfel încât până la finalul anului, retailerul va deschide încă două magazine în centre comerciale din Bucureşti şi Ploieşti. Astfel, numărul magazinelor din reţea ajunge la 80.

Cu un număr de 900 de angajaţi, compania Flanco deţine o reţea de 78 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 50 de oraşe. Flanco a înregistrat la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 137 de milioane de euro şi deţine o cotă de piaţă de 13% din vânzările realizate în magazine, fiind al doilea mare jucător din piaţă.

Potrivit celui mai recent studiu GfK România, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată din România a înregistrat în primele şase luni ale anului o creştere de 4,3% faţă de prima jumătate a lui 2012, ajungând la o valoare de 699 milioane de euro. Cel mai mare sector din trimestrul al doilea 2013 a fost cel de telecom, cu o valoare totală de 99 milioane de euro, fiind totodată sectorul care a generat cea mai mare creştere de valoare, de 17% faţă de trimestrul doi din 2012

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ