Piedone, la Consiliul Naţional al PUSL: Politica trebuie făcută în Parlament

| 05 apr, 19:17


Cristian Popescu Piedone, preşedintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) şi candidat la Primăria Capitalei, a deschis vineri Consiliul Naţional al partidului, subliniind că politica trebuie făcută în Parlament, la Guvern şi la Preşedinţie şi nu la Primăria Capitalei, unde administratorii trebuie lăsaţi să facă ce ştiu ei mai bine.

 

"Politica trebuie făcută în Senat, în Parlament, la Guvern şi Preşedinţie. Să ne lase pe noi, administratorii, să facem ce ştim mai bine. Primăria Capitalei a fost un obiectiv politic. Politica în Primăria Capitalei nu va mai exista, cine face politică, de la micul funcţionar public, să facă, dar nu pe gardul Primăriei, când se duce acasă, când se duce la o bere cu prietenii să facă politică. Asta înseamnă a face politică de cancan şi să blochezi Bucureştiul", a spus Piedone.
El a adăugat că în ultimii 34 de ani la Capitală s-au perindat "aceleaşi Mării cu aceleaşi pălării", promisiuni pe care "politicul" le prezintă înainte de campanie.
"Avem 34 de ani de la Revoluţie, aceleaşi Mării cu aceleaşi pălării, aceleaşi promisiuni, aceleaşi proiecte pe care politicul vi le prezintă (...). Au venit şi alţii şi iar alţii cu diverse proiecte", a susţinut vorbitorul.
Popescu Piedone l-a criticat şi pe Nicuşor Dan, despre care a spus că a "lenea l-a caracterizat" în timpul mandatului.
"Şi ultimul, cel care se află în funcţie, prezintă un proiect plecând de la Organizaţia Salvaţi Bucureştiul, vine cu un program că va salva Bucureştiul în 20 de puncte (...) Se laudă, a găsit 300 de milioane în cont pentru reabilitarea conductelor de termoficare, atraşi de doamna Gabriela Firea. Şi cu bani nu a ştiut ce să facă, pentru că lenea l-a caracterizat. Primarul în funcţie se laudă cu ce a făcut, se laudă cu troleibuze - tramvaie. Băi primare, ai găsit banii acolo şi nici nu ai fost în stare să-i pui în practică. Au trecut patru ani să dai 10 tramvaie pe piaţă noi. Eşti un matematician, jos pălăria, eşti bun, eşti olimpic, jos pălăria, dar n-ai învăţat încă unde sunt întrerupătoarele, de unde se aprinde lumina, nu pentru Primăria Capitalei, pentru bucureşteni", a afirmat Popescu Piedone.
În continuare, Consiliul Naţional al PUSL a validat lista candidaţilor partidului pentru Parlamentul European, aceasta fiind deschisă de generalul (r) Cristian Barbu, Mugur Ciuvică, din partea societăţii civile, Raluca Bugnar, Bogdan Jelea, vicepreşedinte PUSL, Eugenia Şerban.
Totodată, Consiliul Naţional a votat lista candidaţilor PUSL pentru alegerile locale. Lista a fost deschisă de Cristian Popescu Piedone, la Primăria Capitalei, Liviu Negoiţă, la Sectorul 1, Vasile Negrilă, la Sectorul 3, Vlad Popescu Piedone, la Sectorul 5 şi Bogdan Pintileasa, la Sectorul 6. În context, liderul PUSL a precizat că la sectoarele 2 şi 4 umaniştii vor susţine listele de candidaţi pentru consiliile locale ale PSD - PNL, respectiv pe Rareş Hopincă şi pe Daniel Băluţă.
La Primăria Municipiului Galaţi va candida Picu Apostol Roman, la Giurgiu - Liliana Ciobanu, la Baia Mare - Liviu Pop, la Slobozia - Ionel Gane, la Constanţa - Ivan Gherghe, la Sibiu - Ciprian Faraon, la Bârlad - Marius Diamandi, la Piatra Neamţ - Vasile Panaite, la Băicoi - Marius Constantin.
Pentru consiliile judeţene a fost validat Mihai Lupu - CJ Constanţa.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ