Piedone rămâne candidatul PPUSL la Sectorul 4. Grapini va decide dacă rămâne în partid, după locale

| 21 apr, 18:15

Cristian Popescu Piedone rămâne candidatul PPUSL la Primăria Sectorului 4, în ciuda opoziţiei copreşedintelui Maria Grapini, aceasta declarând că îşi menţine părerea despre el şi că rămâne de văzut dacă va părăsi sau nu partidul, după alegerile locale.

Maria Grapini a declarat, joi, că în urma şedinţei avute cu biroul de conducere al PPUSL, a fost informată că Cristian Popescu Piedone şi-a depus miercuri dimineaţa adeziunea la filiala Sectorului 4, iar aceasta i-a fost avizată de organizaţia Bucureşti, condusă de senatorul Laurenţiu Mihai, iar în aceste condiţii candidatura lui Piedone respectă statutul partidului.

"Ne-am întâlnit cei şapte (din conducerea PPUSL – n.r), din care trei pe telefon, pentru că era greu să ne adunăm aşa repede. Eu mi-am expus punctul de vedere. M-a informat domnul senator Laurenţiu Mihai (preşedintele Consiliului Naţional al PPUSL – n.r.), care răspunde de Bucureşti, că ieri dimineaţă (miercuri dimineaţă-n.r.), Piedone şi-a depus adeziunea la organizaţia de la Sectorul 4, că Sectorul 4 i-a avizat-o, ceea ce e conform statutului. Că după aceea organizaţia Bucureşti, pe care o coordonează tot senatorul Mihai, i-a avizat-o... Aşadar, eu îmi menţin punctul de vedere. Candidatura, se pare, e avizată în conformitate cu statutul”, a declarat Grapini pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă, în calitate de copreşedinte, nu a putut influenţa această decizie, Grapini a răspuns: "Copreşedintele are un vot. Copreşedintele nu poate să facă dictatură în partid. Nu am făcut un congres. În mod normal, în situaţia în care apar controverse, dar nu este timpul necesar, se întruneşte Consiliul Naţional. Problema e că... asta este. Timpul e foarte scurt, eu mi-am spus punctul de vedere, Bucureştiul, dar nu ştiu câtă parte din Bucureşti, iată, îl susţin. Este o chestiune neplăcută, dar eu respect decizia democratică luată la Sectorul 4 Bucureşti. Însă eu, personal, am votat împotrivă, am spus că îmi menţin declaraţia şi că nu voi gira nici cu numele meu, nici cu funcţia, nici cu nimic, candidatura lui Piedone. Şi am explicat şi de ce. Nu am nimic cu Piedone, ci doar pentru faptul că am enunţat nişte principii şi le voi respecta".

Ea a adăugat că nu i se pare moral faptul că Piedone şi-a depus adeziunea la PPUSL abia în momentul în care candidatura sa ca independent la Primăria Sectorului 4 i-a fost refuzată.

"Va analiza electoratul, populaţia Sectorului 4 candidatura lui. Dar la nivel de ţară s-ar putea să avem membri de partid care să nu fie de acord cu candidatura lui. Este geu de estimat acum, pentru că nici asta nu a fost corect, să vină (Piedone – n.r.) în ultimul moment când a văzut că nu i se admite candidatura ca independent. Nici asta nu mi se pare moral. Dacă vroia să vină la acest partid putea să vină când l-am creat anul trecut. Nu contest că a avut nişte realizări, nu contest că sondajele îl arată că Piedone ar... Dar eu cred că partidele au şi rolul de a face educaţie cetăţenilor. Şi îmi asum mai degrabă să pierd decât să încalc nişte principii", a adăugat Grapini.

Grapini a precizat că după alegerile locale va decide dacă va continua cu PPUSL sau nu. "Este decizia mea dacă vreau să continui în acest partid sau nu. Este evident că voi merge cu acest partid până la alegerile locale. Am spus şi în comunicatul de dimineaţă, că voi vedea ce voi face la Congres. Toţi suntem interimari acum, nimeni nu are o funcţie aleasă, pentru că nu am avut când. După rezultatele de la alegeri poate se va trage concluzia că am luat o decizie greşită, asta nu ştii niciodată cum e. Dar, principial vorbind, eu am argumentat de ce l-aş fi susţinut peste patru ani pe Piedone şi nu acum", a concluzionat Grapini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ