Piureul de cartofi, o bombă calorică. Descoperă 4 alternative de garnituri care nu te îngraşă

| 14 mar, 2014

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare si consumate garnituri la fripturi, dar in combinatie cu carnea, devine o bomba calorica care te predispune rapid la ingrasare.

Piureul de cartofi este una dintre cele mai calorice garnituri pe care le poti consuma alaturi de carne sau alte preparate. Daca este imbogatit si cu lapte, unt sau smantana, asa cum ne place sa-l garnisim pentru un gust mai savuros, numarul caloriilor din el "zboara", iar silueta are de suferit.

Exista insa alternative de garnituri mult mai putin calorice, sanatoase si chiar mai gustoase decat clasicul piure de cartofi:

1. Piureul de broccoli

Simplu ori asezonat cu putina smantana si usturoi, piureul de broccoli este o garnitura sanatoasa si foarte "prietenoasa" cu silueta, avand mai putine calorii decat cartofii si mai multe beneficii nutritionale. In plus, datorita faptului ca este un aliment hipocaloric, piureul de broccoli permite adaugarea si altor ingrediente in el, ceva mai calorice - unt, cascaval etc. -, fara grija de a da peste cap acul cantarului.

2. Piureul de morcovi

Piureul de morcovi este cea mai simpla si la indemana garnitura hipocalorica pe care o poti prepara pentru fripturile tale. Il poti prepara in combinatie cu pastarnac sau telina si asezona cu un strop de ulei de masline si sare. Este suficient pentru a te bucura de un gust fantastic si revigorant, fara senzatie de balonare sau suprasaturare, atat de inconfortabila uneori.

3. Piureul de conopida

Conopida este un alt aliment sanatos si hranitor, care poate fi preparat sub forma de piure, dar al carei gust nu este foarte agreat printre gurmanzi. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile conopidei si de faptul ca nu ingrasa, incearca sa garnisesti piureul cu putin parmezan, branza sau cimbru, care-i atenueaza gustul si-i ofera o savoare deosebita.

4. Piureul de telina

Daca iti place gustul si parfumul telinei, trebuie sa incerci neaparat piureul facut din ea. Opteaza pentru teline "tinere", care sunt mai putin fibroase, fierbe-le si paseaza-le in blender. Le poti combina cu mar, hrean, morcov sau orice alta legume. Adauga putin unt sau ulei de masline si bucura-te de o garnitura deosebita la friptura ta, fara riscul ingrasarii, scrie acasa.ro.

 

 

 

Tag-uri: piure de cartofi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ