Plenul Parlamentului a adoptat înfiinţarea comisiei de anchetă 'Călăraşi'

| 10 dec, 2013

Plenul Parlamentului a adoptat marţi cu 241 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă care să verifice achiziţia terenurilor din comuna Nana, judeţul Călăraşi.

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi parlamentarii PDL nu şi-au desemnat reprezentanţi în comisia pentru anchetă. Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a prezentat componenţa nominală a comisiei: de la PSD vor fi membri senatorii Gabriela Firea, Mihai Fifor, Nicolae Şerban şi deputaţii Ioan Adam, Eugen Nicolicea, Adrian Solomon. De la PNL vor face parte din comisie senatorii Mircea Dobra şi Iulian Dumitrescu şi deputaţii Ioan Cupşa, Costel Alexe şi Mircea Irimia. Din partea UDMR a fost nominalizat senatorul Tanczos Barna iar de la PP-DD senatorul Teiu Păunescu.


'Doresc să vă reamintesc că acum cinci ani grupul nostru parlamentar a luat hotărârea de a nu participa la nicio comisie de anchetă, această hotărâre a fost reconfirmată de noul grup în momentul în care el s-a constituit după alegeri. Nu vom participa nici la această comisie de anchetă', a spus liderul grupului minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian la dezbaterea hotărârii privind înfiinţarea comisiei de anchetă din plenul celor două camere. 

La rândul său, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a spus că PDL consideră această comisie inutilă.

'Nu suntem de acord (...) menţinem în opinia publică un fapt care nu are nicio relevanţă din punct de vedere al unei comisii parlamentare. Avem destul de multe probleme de discutat în Parlament. Dacă vrem să facem cu adevărat anchete să facem pe domenii de specialitate. Noi nu susţinem o astfel de comisie, ca atare grupul nostru parlamentar nu va participa la dezbateri şi cu atât mai mult nu va participa ca membru al comisiei', a adăugat Toader.

Tag-uri: comisia calarasi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ