Se strange lațul în jurul afacerilor oneroase ale familiei Băsescu

| 16 dec, 2013

Comisia comună constituită de Parlament care urmează să investigheze modul în care fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a achiziționat terenul de la Nana își începe luni activitatea.

Chiar dacă în ultimele zile subiectul a ieșit din atenția mass-media, ca urmare a atacurilor virulente lansate de către președinte, lideri politici și ONG-uri apropiate acestuia pe marginea modificărilor aduse Codului Penal și a proiectului de lege privind amnistierea, achiziția terenului din comuna Nana de către Ioana Băsescu revine în forță în prim-plan săptămâna aceasta.

Astfel, comisia comună constituită de către Parlament care urmează să investigheze modul în care fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a achiziționat terenul de la Nana își începe luni activitatea. În prima ședință a Comisiei, parlamentarii desemnați să facă parte din aceasta urmează să își aleagă președintele și să contureze un calendar al audierilor și al dezbaterilor.

Investigația desfășurată de Comisia Nana este complementară celei aflate deja în desfășurare la Senat. Dacă senatorii încearcă să elucideze condițiile în care Ioana Băsescu a obținut de la CEC Bank creditul care i-a permis achiziționarea terenului din județul Călărași, în cazul de față vizat este însuși modul în care s-a desfășurat tranzacția imobiliară.

Iar aici sunt nenumărate semne de întrebare. Mass-media și opinia publică s-au întrebat pe bună dreptate dacă în decizia de cumpărare luată de fiica președintelui au fost sau nu implicate instituțiile statului și, dacă nu cumva, acestea și-au depășit în mod grosolan atribuțiile legale.

Astfel, sunt deja de notorietate publică declarațiile consilierului prezidențial Adrian Rădulescu care a recunoscut că a fost consultat de către președintele Traian Băsescu pe acest subiect, ba chiar că s-a deplasat în comuna Nana pentru a vedea la fața locului terenul în discuție. “M-am dus să văd terenul, nu mi-a venit să cred. I-am spus domnului preşedinte că i-l recomand. Dumnealui şi-a exprimat public de mai multe ori dorinţa (n.r.: să cumpere un teren), între 200 şi 300 de hectare. Mi-a dat adresa celui care avea terenul, o firmă românească ai cărei acţionari erau în Italia. I-am dat telefonul avocatei, Ioana a luat legătura cu avocata şi de acolo nu mai ştiu cum s-au desfăşurat lucrurile. A fost o întâmplare fericită”, a explicat Rădulescu pentru un post de televiziune.

De asemenea, mass-media a prezentat faptul că procurul Lucian Papici ar fi efectuat o serie de verificări care au avut ca obiect inclusiv terenul de la Nana cumpărat de Ioana Băsescu, înainte ca achiziția să fie finalizată. Este de sperat că ancheta desfășurată de către Parlament va clarifica definitiv condițiile în care s-a desfășurat acest control al Parchetului și, mai ales, dacă nu cumva acțiunea organelor judiciare a influențat într-un fel sau altul respectiva tranzacție.

Comisia Nana are așadar multă treabă. Desigur, dată fiind complexitatea investigațiilor este de așteptat ca acestea să se desfășoare pe parcursul a mai multor săptămâni sau chiar luni. Indiferent însă care vor fi concluziile la care va ajunge comisia, important este ca subiectul să fie pe deplin elucidat, așa încât să ne putem lămuri dacă, așa cum pretinde Traian Băsescu, lucrurile s-au defășurat de o manieră legală, sau, dacă, dimpotrivă, au existat încălcări care trebuie investigate mai departe de către organele abilitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ