Pleşu, despre Băsescu: Lasă o atmosferă de caft general. CTP: Un kitsch întruchipat

| 25 sep, 2014

Andrei Pleşu, fost consilier la Cotroceni, a afirmat, joi seară, la Gândul Live, că Traian Băsescu lasă o atmosferă de "caft general", la rândul său Cristian Tudor Popescu susţinând că actualul şef al statului este, "estetic vorbind, înainte de orice, un kitsch cu faţă umană".

Cristian Tudor Popescu a spus, la Gândul Live, referindu-se la Traian Băsescu: "Este un kitsch întruchipat, iar natura lui umană este atât de lipsită de bun gust, este cititorul etern al lui Cărtărescu, este cel care şi-a ucis mama din considerente lirice, ca să pună o poezie pe hârtie".

El a apreciat că Băsescu a făcut "cel mai mare rău acestei naţiuni" oferind un model uman "înspăimântător" şi s-a întrebat ce model de succes propune Traian Băsescu tinerilor.

"Trebuie să ştii să minţi fără să clipeşti, trebuie să îţi calci cuvântul de câte ori este posibil şi după aceea să spui: . Poţi să ai tupeul să recunoşti, după zece ani de mandat, ca model în faţa statului, să recunoşti că ţi-ai folosit funcţia ca să îţi protejezi pupila, recte pe doamna Udrea. (...) Deci, un om în care nu poţi avea încredere", a comentat Cristian Tudor Popescu. "Estetic vorbind, înainte de orice, este un kitsch cu faţă umană", a mai spus Popescu.

Întrebat de Cristian Tudor Popescu cum a putut să trăiască alături de Traian Băsescu, Andrei Pleşu a răspuns: "Nu am putut, am plecat după 4 luni. Pe de altă parte, eu am trăit jumătate de viaţă într-o lume kitsch".

"Cele mai proaste modele sunt cei care cred primii că sunt modele. Băsescu nu se consideră un model. Dacă am să-i fac un reproş: a pornit cu un capital formidabil, era nativ mai deştept decât concurenţii lui, capul lui merge. Ce-i reproşez e că pornind de la un capital, cu asemenea bagaj, el trebuia să încheie mandatele lăsând o moştenire mai consistentă. Lasă o atmosferă de caft general, a introdus în opinia publică un stil mult prea viril pentru gustul meu. Aş fi vut să-şi încheie mandatul pe un bilanţ pe măsura demarajului său", a spus Andrei Pleşu.

El i-a mai reproşat şefului statului că s-a descotorosit de oamenii de valoare din anturajul său, rămânând înconjurat doar de oameni de mâna a doua şi a treia.

Cu toate acestea, Andrei Pleşu a criticat faptul că Victor Ponta îşicentrează campania electorală pe mesaje anti-Băsescu. "Bun, rău, cum a fost, cum n-a fost, într-o lună nu mai este", a conchis Pleşu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 sep, 2014
El Condor
Cuibul camaeleonilor speriati
Se pare ca multi "intelectuali", pupatori de dorsala cameleonica, au inceput sa dea bir cu fugitii cand au vazut ca, intr-adevar, sfarsitul "celui lins" este din ce in ce mai aproape. Exista o etnie care crede ca, intr-un timp scurt, pot sa influenteze gandirea cititorului de rand, schimand macazul asa cum o face "acarul itzic" (pentru ca Paun este numele unei pasari cu glas de mata, dar si un fost nume obisnuit la o alta etnie al carei denumire, din respect, nu am s-o pronunt - de altfel ar fi si ilegal). Deci, domnule c.t.p. - isi, ceea ce faci dumneata (scuzata imi fie denumirea de "intelectual" pe care ti-o atribui), parasesti in ultimele momente puntea piratului, impreuna cu A. Plesu si alti coetnici nenumiti, lasandul sa-si stranga in brate cu disperare sculptura metresei pe care si-a scultat-o in varful pirogii, se cheama las ... . Dar, mirosul mizeriei prin care v-ati lafait nu trece asa usor ca cel aruncat in Fasia Gaza, nereusind sa-l acopere, poate, nici "florile" care va vor fi puse pe mormant de cainii vagabonzi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ