PMP cere demisia lui Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

| 24 iul, 2014

Partidul Mişcarea Populară (PMP) cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, pentru că nu a contestat la Curtea Constituţională ordonanţa privind modificarea Legii Educaţiei Naţionale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, deputatul PMP Daniel Geantă.

'PMP solicită demisia de urgenţă a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului pentru refuzul de a contesta la Curtea Constituţională OUG 49/2014 prin care Guvernul Victor Ponta modifică Legea Educaţiei Naţionale şi creează grave prejudicii sistemului de învăţământ românesc', a afirmat Geantă.

El a adăugat că, în cazul în care Victor Ciorbea nu va demisiona, PMP va iniţia în Parlament procedura de revocare din funcţie a acestuia conform prevederilor legale.

Potrivit deputatului PMP, ordonanţa este neconstituţională atât din cauza prevederilor care permit fondatorilor universităţilor private să reintre în posesia patrimoniului instituţiilor de învăţământ în cazul desfiinţării şi dizolvării lor, cât şi din cauză că modificările aduse legii nu justifică nicio urgenţă de reglementare şi afectează funcţionarea instituţiilor.

Geantă a susţinut că Victor Ciorbea a refuzat 'sistematic' să conteste la Curtea Constituţională modificările aduse Legii Educaţiei Naţionale, în urma sesizărilor pe care le-au făcut preşedintele Traian Băsescu şi diverşi reprezentanţi ai societăţii civile.

'În acest context, tragem concluzia că Victor Ciorbea nu este nimic altceva decât o slugă credincioasă a lui Victor Ponta. (...) Ceea ce se întâmplă astăzi cu Avocatul Poporului este la fel de grav ca şi evenimentele din vara lui 2012, când această instituţie fusese acaparată de majoritatea USL şi era subordonată politic', a susţinut deputatul PMP.

Deputatul PMP a criticat totodată şi introducerea în Legea Educaţiei a celei de-a treia sesiuni de bacalaureat, precum şi modificarea regimului incompatibilităţilor, încercându-se o 'lovitură' adusă Agenţiei Naţionale de Integritate, astfel încât parlamentarilor să li se permită să ocupe şi funcţia de rector.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
alfred bulan-profesor
redactor............?????????????????????
ce redacteaza?
poate copiaza sau deseneaza........?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ